Gå til sidens hovedinnhold

«Wheels of Destruction» tok NM-gull

Artikkelen er over 2 år gammel

Wheels of Destruction som representerer Klyve IL imponerte under dagens NM-finale i rullestolrugby da de ble norgesmestere.

I en spennende og jevn finale måtte Wheels of Destruction kjempe hardt mot fjorårets NM-vinner Born to Run. Skienlaget lå under store deler av kampen, men klarte å seile ifra i siste omgang, og tok med det revansje fra fjorårets tap. Wheels of Destruction vant 57–48 over Born to Run.

– Det her var fantastisk gøy! Vi har virkelig stått på, vi har ligget under flere ganger, men vi klarte å kjempe tilbake. Seieren avgjøres fordi vi til slutt er best på taktikk og fysikk, sier Lars Ivar Eilerås til NRK etter finalen.

Rullestolrugby er den hurtigst voksende lagidretten for mennesker med funksjonsnedsettelser. I dag utøves rullestolrugby i over 40 land.

Rullestolrugby er en intensiv, rask og actionfylt idrett som spilles av menn og kvinner som har funksjonsnedsettelser i armene. Begge kjønn spiller på samme lag.

Opprinnelig ble idretten utviklet av ryggmargsskadde som har lammelser i armene/fingrene. I dag utøver også blant annet muskelsyke, amputerte og utøver født med CP eller dysmeli idretten. Det har vist seg at utøver som har amputert eller som er født med dysmeli har gode forutsetninger til å bli gode i rullestolrugby.
Noen av verdens beste spillere har nettopp disse diagnosene.