De så en inspirerende film, og så gikk de i gang

SKIENS OPTIMISTER: De er alle frivillige i Røde kors - og aktive volleyballspillere. Nå skal Skiens optimister til Hamar for å spille turnering. - Dette er godt for både kroppe og sjel, sier initativtaker Mette Dale.

SKIENS OPTIMISTER: De er alle frivillige i Røde kors - og aktive volleyballspillere. Nå skal Skiens optimister til Hamar for å spille turnering. - Dette er godt for både kroppe og sjel, sier initativtaker Mette Dale. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Godt voksne damer - og én mann - finner ekstra livsglede hos Røde Kors og i volleyballen. – Vi ler mer i løpet av halvannen time her enn vi gjør hjemme hele uka, smiler initiativtaker Mette Dale.

DEL

I går fikk TA være med den spreke og godt voksne gjengen på trening i gymsalen på brannstasjonen i Skien. Det startet opp i fjor, og har blitt et svært populært tilbud for de rundt 20 som alle også er aktive som frivillige i Røde Kors.

I går fikk de som kaller seg «Skiens optimister» helt nye drakter. For snart skal de spille turnering mot andre volleyballveteraner.

65 til 76 ÅR

– Vi er 15 til 20 hver gang. Den yngste er 65 år og eldste kvinne er 76, forteller Mette Dale.

Ideen fikk Dale da hun sammen med flere frivillige damer fra Røde Kors sin besøkstjeneste i fjor høst var på førpremiere på filmen «Optimistene». Dokumentarfilmen handler om en gruppe damer mellom 66 og 98 år som møtes ukentlig for å spille volleyball.

– Filmen var så utrolig inspirerende. Vi bestemte oss med en gang for at dette skal vi også få til. Og så var vi så heldige å få låne gymsalen på brannstasjonen hver tirsdag, forteller pådriveren.

KROPP OG SJEL

For det er absolutt ikke bare barn og unge som bør holde seg i aktivitet. Tvert imot.

– Dette er kjempeviktig også for oss som begynner å bli godt voksne. Det gir livsglede og en ny gnist, og så er det forebyggende. Dette gjør noe med kropp og sjel, sier Mette Dale.

 – Vi ler mer i løpet av halvannen time her enn vi gjør hjemme hele uka, legger hun til med et stort smil.

TIL HAMAR

Mette Dale er ansatt i Røde Kors, men i tillegg jobber hun som frivillig. Nå har de også opprettet tett kontakt med volleyballforbundet, noe som gir dem god veiledning i alt fra spillets regler til nye muligheter. Som turneringen på Hamar 21. mars. Dit drar de i sine nye drakter for å møte «Optimistene» fra Hamar og «Entusiastene» fra Drammen.

– Det gleder vi oss veldig til. Vi er en veldig sammensveiset gjeng, som også har plass til én mann. Alle er velkommen, det samme er sponsorer, sier Mette Dale.

BØ NESTE

Nå skal idrettsgleden spres videre. Mette Dale har engasjert seg for å få til et samarbeid og et lignende tilbud i Bø.

– Der skal det startes opp med volleyball 9. mars, avslutter Mette Dale.

Artikkeltags