Nenseter nummer fem i junior-VM

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

MINSK: Aslak Nenseter fra Ulefoss og Bø skiskyttarlag ble nummer fem på dagens normalprogram i junior-VM i hviterussiske Minsk.Telemarkingen var strålende fornøyd da TA fikk tak i ham på telefonen etter løpet.

DEL

Det ble en stor norsk skiskytterdag i Hviterussland. Vemund Ravnsborg Gurigard fra Vingrom IL gikk inn til 3. plass på dagens normalprogram. Vemund skjøt fire fulle hus, og måtte bare se seg slått av franske Aristide Begue og russiske Aleksandr Dediukhin. Han kom i mål 1.27 bak vinneren.

Den norske laginnsatsen var meget sterk i dag, og på 5. plass kom Ulefoss-gutten Aslak Nenseter fra Bø SSL. Aslak skjøt 19 treff, og var 1.51 bak vinneren.

- Dette var solid, veldig bra – og jeg er selvsagt strålende fornøyd. 5. plass i VM er stort, sier Ulefoss-gutten, som også deltok i junior-VM for to år siden. Da fikk han med seg en individuell 4. plass på jaktstarten, i tillegg til stafettgull. Likevel setter han torsdagens 5. plass høyere enn 4. plassen i Østerrike.

- Da gikk jeg i den yngste klassen, mens jeg nå går med de eldste og konkurransen er knalltøff. Dette er en større prestasjon. Og at  jeg klarer å gå så fort når det virkelig gjelder, og treffe med 19 skudd, er veldig bra. At ett skudd går ut, må jeg nesten regne med, sier Nenseter, som var 24 sekunder unna bronsemedaljen.

Nå ser han fram mot sprinten på lørdag.

- Nå er ikke laget tatt ut ennå, men jeg håper å få gå både sprinten lørdag og jaktstarten søndag, sier han.

Artikkeltags