Drømmen til Ellen og Merethe går i oppfyllelse

KLARE FOR ITALIA: Ellen og Merethe Solli klarte målsettingen om å komme på landslaget sammen i 2015. Mandag setter søstrene seg på flyet til Italia der de skal få oppleve verdensmesterskapet i taekwondo sammen. foto: ole martin møllerstad

KLARE FOR ITALIA: Ellen og Merethe Solli klarte målsettingen om å komme på landslaget sammen i 2015. Mandag setter søstrene seg på flyet til Italia der de skal få oppleve verdensmesterskapet i taekwondo sammen. foto: ole martin møllerstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Drømmen var å komme på taekwondo-landslaget sammen - en eller annen gang. Allerede nå får søstrene Ellen (18) og Merethe Solli (16) oppleve VM.

DEL

Da TA skrev om søstrene Solli november, var begge i landslagsskorpa i taekwondo og med en drøm om å representere Norge sammen - kanskje allerede i 2015 - med VM og EM som den store gulroten. Siden den tid har det vært to uttakssamlinger der 100 utøvere først ble til 60 og så til den endelige listen på omkring 40 utøvere.

Gleden var derfor stor da begge søstrenes navn sto på forbundets VM-liste. Om en snau uke er det avreise til Italia.

– Nå har vi klart det, sier en ganske stolt storesøster Ellen.

– Dette har vi trent lenge for. Det er kjempegøy at vi klarte det begge to.

Begge har hatt så stor framgang den siste tiden at det til slutt var umulig å komme utenom de hardtslående søstrene da uttaket skulle gjøres.

– Klart det er en fordel at vi kan trene sammen og sparre mot hverandre - også på hjemmebane, sier Ellen.

– Jeg har tenkt på VM foran hver eneste joggetur jeg har tatt, sier lillesøster Merethe om gleden over å komme med til mesterskapet.

Tror på sosialt VM-tur

Førstkommende mandag er det avreise. Norge stiller med 46 utøvere, men kommer til å reise ned med en delegasjon på rundt 100 - trenere og supportere inkludert.

– Det kommer til å bli kjempegøy. Selve mesterskapet går fra onsdag til søndag, men vi håper å få tid til å sole oss litt også innimellom slagene inne i hallen. Jeg tror det kommer til å bli en veldig sosial tur, sier Ellen.

– Jeg kan ingenting italiensk, så jeg håper de snakker engelsk der, smiler hun.

18-åringen skal gå i -50 kg senior, mens 16 år gamle Merethe stiller i -60 kg junior.

– Det blir mitt første VM, og jeg kommer til å møte utøvere som har mye mer erfaring enn meg. Jeg reiser ned først og fremst for å lære og se hvordan jeg ligger an i forhold til de andre i min klasse. Det er rundt 30 påmeldte i min klasse, og jeg skal gjøre mitt beste.

– Og hvis alt klaffer?

– Altså, hvis jeg bare vinner en bronse, jeg, så kommer jeg til å være kjempefornøyd. De medaljene er så store, smiler Ellen Solli.

Tøffe konkurrenter

Merethe er også med i sitt første VM, og deler mange av storesøsters tanker.

– Klarer jeg topp-20, så vil det være veldig bra. Det blir først og fremst bare gøy å konkurrere og få mer erfaring. Det kommer til å bli en lærerik opplevelse, sier hun.

Det er matchingen de får mot noen av verdens beste i sin klasse de ser mest fram til.

– For å trene og gå kamp mot de beste, så må man yte det siste lille ekstra selv, sier 16-åringen.

– Man utvikler seg ikke ved å hele tiden måle seg mot dem som ikke er på ditt eget nivå, legger Ellen til.

Det er Polen og Russland som tradisjonelt sett har de tøffeste utøverne i taekwondo.

– Det er bare å se på lagbildene av polakkene og russerne. De ser skikkelig tøffe og sinna ut, ler Ellen.

Senere i sommer er det EM i Skottland. Søstrene håper også å komme med dit.

– Men vi må kvalifisere oss på nytt for å komme med til EM. Da er det lagt opp til en ukes samling i Surnadal, forteller jentene.

Artikkeltags