Annonsørinnhold i samarbeid med Blücher Norge AS

Hva er dette?

 
 

Vi holder det flytende

I 1965 grunnla den dyktige rørleggeren Johannes Blücher Skibild et selskap som i dag er en av Europas ledende produsenter av rustfrie avløpssystemer. Blücher AS ble etablert i Norge i 1992.

Annonsørinnhold i samarbeid med Blücher Norge AS

Blücher Norge AS

Snøen daler lett utenfor kontoret til Blücher i Siljan. Innenfor bygningens fire vegger er det et stort utvalg av sluk, baderomsrenner, industrisluk, utendørssluk, tak- og balkongsluk, gulvrenner, kjøkkenbrønner, skipsluk og rør og deler.

Inne i varmen er arbeidsdagen i full gang. I resepsjonen tar en smilende Bente imot kunder, Terje pakker og stabler på lageret, daglig leder Svein Rune befinner seg på kontoret og Ingrid avslutter et salg over telefonen. Magne er mannen alle går til når det gjelder spørsmål om produktene. Han er nemlig den med lengst fartstid i Blücher: Helt siden oppstarten i Siljan i 1992. Nå har han fått med seg datteren Live Nornes Westli også.

– Jeg har vært her i litt over et år, og jobber med salg- og markedsføring. Tidligere har jeg drevet med salg i butikk, så det ble jo en overgang å komme inn på kontoret, men kundeservice er jo det samme uansett så jeg trives godt, smiler hun.

Totalt er det 10 ansatte i Norge, hvorav fire uteselgere som dekker hvert sitt distrikt rundt om i landet.

Blücher ble grunnlagt i 1965 av en dyktig rørlegger fra Danmark ved navn Johannes Blücher Skibild. I dag er selskapet en av Europas ledende produsenter av rustfrie avløpssystemer, med datterselskaper og salgskontorer over hele Europa, Russland, Midtøsten, USA og Kina. Selskapet er eid av det amerikanske konsernet Watts Water Technologies Inc., som er en av verdens ledende virksomheter innen produksjon av innovative produkter til kontroll av vanns effektivitet, sikkerhet og kvalitet.

Hovedkontoret, med produksjon, produktutvikling, lager og administrasjon, ligger i Vildbjerg i Danmark. 

Magne Westli har vært hos Blücher siden 1992, og nå har datteren Live Nornes Westli også blitt en del av laget.

Et høyt servicenivå gir gode resultater

Blücher tilbyr avløpsløsninger til alt fra baderom til store industrielle fasiliteter og luksuriøse cruiseskip. Sortimentet omfatter mer enn 2500 standardprodukter, inkludert standard- og spesiallagde gulvsluk, avløpsrør og avløpsrenner.

Alle produktene lages i rustfritt stål for å sikre høy kvalitet, fremragende kapasitet og optimal hygiene kombinert med minimalt vedlikehold.

Produktene er utviklet i et modulsystem, hvor delkomponenter kan kombineres for å lage komplette produkter.

Selskapet tilbyr også kundetilpassede løsninger, hvor fleksibiliteten og håndverket i produksjonsprosessen spiller en viktig rolle.

Produktene selges via rørgrossister, med kjente navn som Brødrene Dahl, Heidenreich og Ahlsell på listen.

– Selv om vi selger kun til grossister, betyr ikke det at vi ikke er tilgjengelig for kundene som bruker produktene. Rørleggerne ringer daglig med spørsmål, og vi er alltid tilgjengelig for å svare på spørsmål. Da er det godt å ha Magne her, som kjenner både de nye produktene så vel som de gamle, som vi som ikke har like lang fartstid kjenner til, sier Live.

Kundeservice står høyt i fokus hos Blücher, og det gjelder både besvaring av spørsmål, et fullt lager og utkjøring av varer.

Live forteller at de har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som er takknemlig for at lageret er fylt opp før ferier slik at rørleggerne kan få tak i varer de trenger eller deler som må byttes. GK Rør er én av mange som har handlet hos en grossist, men allikevel kunne hente varer i Siljan.

Selv om sortimentet av varer er stort hos den lokale avdelingen, er det ikke alle varer som er tilgjengelig for øyeblikkelig henting. Rør over en vis lengde må bestilles fra Danmark, men leveringstiden er relativt kort. 

Live Nornes Westli forteller at Blücher jobber med rustfritt stål på grunn av materialets unike kvaliteter.

Blücher har valgt å arbeide med rustfritt stål grunnet materialets unike kvaliteter. Her kombineres lavt vekt og høy styrke, noe som betyr at produktene er enkle å håndtere og installere, i tillegg til at det er bestandig mot korrosjon og ytre påvirkning. Rustfritt stål er også lett å vedlikeholde og rengjøre, har en imponerende lang levetid og er hundre prosent resirkulerbart.

Blant produktene de tilbyr er gulvsluk for alle formål, som brukes i alt fra boliger til industribygg. Baderoms- og gulvrenner kommer i standardstørrelser, men kan spesialproduseres.  

De siste årene har det også vært en stadig økende mengde henvendelser på taksluk for vakuumsystemer og taksluk for grønne tak. 

– Et vakuumsystem gjør at rørene fylles 100 prosent med vann i motsetning til konvensjonelle system hvor rørene kun fylles med 1/3 vann. På den måten får man en mye høyere kapasitet, samtidig som man trenger mindre rørdimensjoner. Dette er også plassbesparende, sier Live. 

Grønne tak har blitt mer populært bland annet grunnet behovet for vannfordrøyning som følge av økt ekstremvær.

 

Våre verdier gir gode resultater

Blüchers verdier har ført til at de er det foretrukne valg hos rørgrossister i Norge. Fremragende håndverk og den mest avanserte produksjonsteknologien blir kombinert for å sikre den høyeste kvaliteten i produktene. Håndverk og robotteknologi går hånd i hånd for å sikre korte leveringstider og skreddersydde løsninger.

Hver eneste leveranse av rustfritt stål kommer med et materialsertifikat som dokumenterer at det rustfrie stålet oppfyller kravene som Blücher stiller. I produksjonen brukes kun godkjent materiale. Før det ferdige produktet sendes ut til kundene, blir det manuelt trykktestet for å sikre at det tåler trykket som oppstår når vann strømmer gjennom.

Blücher tilbyr holdbare løsninger som passer til alle typer byggetradisjoner, og som er utviklet for å skape flyt i avløpssystemene.

En annen faktor som spiller inn i Blüchers suksess er lokal plassering og at produktene er tilpasset lokale byggeskikker. Foruten langvarige og kvalitetssikrede produkter setter de ansatte på Siljan også service i forsetet. Ved å være tilgjengelige og ha god kjennskap til produktene, gjør de det enkelt for sine kunder å samarbeide. Har du et spørsmål om produktet, er det bare å ta en telefon og så får du løsningen.

Alle de ansatte i Blücher strekker seg hele tiden litt ekstra for å bistå sine kunder, enten det er grossisten eller rørleggeren som tar kontakt. Det er en del av selskapets kultur at de ansatte skal overgå kundens forventninger.

De ti ansatte i Siljan akter å overholde løftet om "Keeping up the flow" - som er Blüchers motto. 

Kvaliteten ved rustfritt stål

Blücher har valgt å arbeide med rustfritt stål grunnet materialets unike kvaliteter:

• Rustfritt stål kombinerer egenskapene lav vekt og høy styrke, noe som betyr at Blüchers produkter er enkle å håndtere og installere i tillegg til at det er bestandig mot korrosjon og ytre påvirkning.
• Rustfritt stål har en glatt overflate som garanterer høy kapasitet og er enkel å rengjøre og vedlikeholde, noe som er viktig med tanke på god hygiene.
• Rustfritt stål er 100 prosent resirkulerbart, materialet er fritt for giftstoffer og har en imponerende lang levetid. Dette gjør Rustfritt stål til et miljøvennlig valg.
• Rustfritt stål tåler mye vibrasjon og temperaturer innen en bred skala. Rustfritt stål er klassifisert som brannsikkert materiale siden det tåler temperaturer over 800°.

• Løsninger i Rustfritt Stål fra Blücher er konkurransedyktig med tanke på pris. Når man legger til kostnader ved installasjon, arbeidskraft og produktets levetid er Blüchers løsninger av rustfritt stål det mest kostnadseffektive valget.
• Blüchers produkter er laget i rustfritt stål AISI 304 eller for mer krevende miljøer syrefast stål AISI 316L.

Blücher Norge AS

• Blücher ble grunnlagt i 1965 av Johannes Blücher Skibild, en dyktig rørlegger med visjoner og begge bena plantet godt på jorda.
• I dag er Blücher en av Europas ledende produsenter av rustfrie avløpssystemer med datterselskaper og salgskontorer over hele Europa, i Russland, Midtøsten USA og Kina.
• Blücher tilbyr avløpsløsninger til alt fra baderom til store industrielle fasiliteter og luksuriøse cruiseskip.
• Vårt sortiment omfatter mer enn 2500 standardprodukter, inkludert standard og spesiallagede gulvsluk, avløpsrør og avløpsrenner.
• Alle produkter lages i rustfritt stål for å sikre høy kvalitet, fremragende kapasitet og optimal hygiene kombinert med minimalt vedlikehold.
• Produktene er utviklet i et modulsystem, hvor delkomponenter kan kombineres for å lage komplette produkter.
• Blücher tilbyr også kundetilpassede løsninger, hvor fleksibiliteten og håndverket i produksjonsprosessen spiller en viktig rolle.
• Kunder over hele verden verdsetter og forventer vår know-how, sunne fornuft og engasjerte service.
• Gjennom avløpsløsninger av høy kvalitet i rustfritt stål forplikter Blücher seg til løftet om ”Keeping up the flow”.
• Blüchers hovedkontor med produksjon, produktutvikling, lager og administrasjon ligger i Vildbjerg, vest i Danmark.
• Blücher er eid av det amerikanske konsernet Watts Water Technologies, Inc. (NYSE: WTS) som er en av verdens ledende virksomheter innen produksjon av innovative produkter til kontroll av vanns effektivitet, sikkerhet og kvalitet. 

Del artikkelen på Facebook