Annonsørinnhold i samarbeid med Murmester Gulliksen AS

Hva er dette?

 
 

Vi har murt og flislagt kvalitet i over 20 år

Murerfaget er et av de eldste kjente håndverksfagene, med lange tradisjoner helt tilbake til 1500-tallet. Med over 30 års erfaring utfører Murmester Gulliksen alt av små og store oppdrag, som alle er varemerket med kvalitet.

Annonsørinnhold i samarbeid med Murmester Gulliksen AS

Murmester Gulliksen AS

Det glade 60-tallet nærmer seg slutten når Arne Kristian Gulliksen bestemmer seg for å starte eget firma. Ikke lenge etter er Murmester Gulliksen et faktum, og lever i beste velgående i dag. I 1991 overtok Jan Sortedal og Jan Erik Nilsen frem til 1998. Da overtok dagens eiere, Jan Thomas Sortedal, (sønnen til Jan) og Roger Dahle. To entusiastiske og stolte murere, som begge har mesterbrev.

Nå har de to holdt sammen i 20 år og driver et godt innarbeidet firma med god fagkunnskap og solid erfaring.

Murmester Gulliksen holder til i Grenland og påtar både små og store oppdrag innen murerfaget: Nybygg, rehabilitering, fasade, kalkpussarbeid, skifer og naturstein, membran og flisarbeid, støping og sparkling, over, piper og peiser og akustikksystemer.
Merittlisten er lang – akkurat som erfaringen til de to murmesterne.

Totalt er det 8 ansatte, hvorav 1 lærling, som alle trives godt med murskje og pussebrett i hendene.

– Vi prøver alltid å ha en lærling med oss. Det er veldig viktig for rekrutteringen av faget. I perioder har det vært vanskelig å få inn en lærling da antall elever har vært lavt. Men vi har et godt samarbeid med Skogmo Videregående Skole, sier Sortedal.

Sortedal og Dahle er begge murmestere, men de andre fagarbeiderne har svennebrev som murer. De fleste av murerne i firmaet har mellom 20 til 30 års erfaring.

Kundemassen består av både private, næring og det offentlige og dekker områdene Telemark og Vestfold. En rekke varierte oppdrag har ført til en bred og høy kompetanse.

Spesialiteten ligger i mur, betong og flisarbeid. 

Murermestere med lang og bred erfaring: Jan Thomas Sortedal (t.v.) og Roger Dahle.

Med fokus på kvalitet, sikkerhet og trivsel

Firmaet er bygd på prinsippene om kvalitet i arbeidet og fornøyde kunder. De jobber også kontinuerlig med HMS og kvalitetsikring.

– Vi er tilsluttet Stamina-helse, som innebærer at alle i firmaet får en grundig helsesjekk en gang i året. I tillegg deltar vi på kurs, som inkluderer både førstehjelp, kosthold, arbeidsstillinger og trening. Vi tar yrket vårt meget seriøst, og det gjelder både arbeidet vi utfører så vel som sikkerheten hos våre ansatte, sier Dahle.

Murmester Gulliksen har også utarbeidet egne rutiner når det kommer til HMS. Arbeidet kvalitetssikres med sjekklister og de bruke pålagt verneutstyr når de er ute på jobb. Før de setter i gang med et oppdrag utarbeides det en HMS-plan og det settes opp en jobbanalyse av prosjektet. De har også skjemaer som dokumenter eventuelle avvik.

På plass er også sentral godkjenning, våtromsertifisering og medlemskap i Murmesternes Landsforening.

Begge murmesterne understreker at de er et seriøst firma som har alt på plass og følger lover og regler. I enkelte tilfeller har det hendt at de har utført jobber som består av å rydde opp etter andre håndverkere.

– Det er ikke ofte, men det har skjedd. Heldigvis følger våre lokale konkurrenter de samme prinsippene som oss, så slike oppdrag er meget sjeldne, understreker Dahle.

Også i fokus står trivsel på arbeidsplassen. Sortedal og Dahle sørger for at det arrangeres sosiale sammenkomster, med ulike temaer. Foruten det årlige julebordet og sommerfesten, samles gjengen for team building, med ulike temaer.

Begge to er medeiere i Telemark Byggteam AS, og det hender titt og ofte at begge firmaene samles for sosialt samvær og hygge.

– For oss er det veldig viktig at de ansatte trives på jobb. Vi har et veldig samhold her, og dette har resultert i at det nesten ikke er sykefravær, mye mer produktivitet og blide ansatte. Vi kommer til å fortsette å samles utenom arbeidstid for å hygge oss, smiler Sortedal.

Dyktige og serviceinnstilte ansatte gir også fornøyde kunder. Positive tilbakemeldinger hører hverdagen til.

– Det er alltid hyggelig når kundene kontakter oss og forteller at de er fornøyd, både med gutta og arbeidet som er utført, smiler Sortedal. 

Trivsel på arbeidsplassen står høyt hos Murmester Gulliksen. Det nye samlingsrommet har blitt en suksess, hvor de ansatte møtes for sosialt samvær. Vidar Klæv (f.v.), Jan Thomas Sortedal og Roger Dahle er enige om trivsel på arbeidsplassen gagner firmaet.

Tips og råd fra de drevne murerne

Den drevne duoen har også noen gode råd på lager: Når du skal velge et håndverkerfirma for ditt neste prosjekt, enten det er mur eller flis, så sjekk ut firmaet i forkant. Det er viktig at firmaet du velger er økonomisk sterke, slik at de kan håndtere en eventuell reklamasjon om det skulle være nødvendig. Enda viktigere er at du bruker et lokalt firma slik at du også gir noe tilbake til nærmiljøet.

Hva velger vi når vi skal pusse opp eller bygge nytt?

På badet er det nå store fliser, 60x60 cm, som er moderne. Store fliser har en estetisk fordel i form av at det kreves færre fuger, ettersom flisene i seg selv dekker større flater i rommet. Fugene mellom hver flis kan også være smalere, noe som innebærer at flisene kommer enda mer i fokus, og du får en jevnere overflate.

En annen fordel er at færre og smalere fuger letter vedlikeholdet siden det er fugene som er det mest krevende når det kommer til rengjøring av en flisdekket flate. Dermed er store fliser en svært hygienisk løsning på badet.

En annen løsning er å kombinere store fliser med mindre fliser, som mosaikkfliser, i dusjsonen. Da slipper du problematikken med fliser rundt sluket, da mindre fliser er lettere å tilpasse.

Store fliser egner seg ikke bare til badet, men også i boligens øvrige rom. Fliser kan legges på stueveggen eller gulvet i gangen. Dette gir hjemmet et eksklusivt preg.

– Så ser vi at kundene velger mer farge enn tidligere. Nå er det grått og beige som er populært. Mange velger også én vegg med farge. Det er også en endring i bruk av teglstein. Tidligere var det ru og rødt, mens nå er det en variasjon i farger og former. Så er det in med betong-look, sier Dahle.

Murmester Gulliksen består av dyktige medarbeidere med lang og bred kompetanse innen mur og flis. De leverer kvalitet i alle ledd – fra første kontakt til prosjektet er ferdig. Det er ikke uten grunn de har feiret 20 år i bransjen! 

Marek Szczepanik er i full gang med arbeidsdagen.

Murmester Gulliksen AS

• Murmester Gulliksen AS har sitt tilholdssted i Grenland og er et godt innarbeidet firma med god fagkunnskap og solid erfaring.
• Selskapet består av 7 ansatte, hvorav en er lærling. Vi har mesterbrev og alle er fagarbeidere og innehar svennebrev som murer.
• Siden vi har høyt fokus på å levere kvalitet i vårt arbeid, arbeider vi kontinuerlig med HMS og kvalitetssikring.
• Vi utfører store og små arbeidsoppdrag i Telemark og Vestfold.
• Våre tjenester inkluderer akustikksystemer, fasade, membran og flisarbeid, nybygg, over, piper og peiser, kalkpussarbeid, rehabilitering, skifer og naturstein og støping og sparkling.
• Med mange store og små arbeidsoppdrag i Telemark og Vestfold har vi oppnådd svært høy kompetanse.
• De fleste av oss har mellom 20 til 30 års erfaring innenfor fagfeltet. Mesterbrev, sentral godkjenning, godkjent våtromsbedrift og som en del av Murmesternes Landsforening kan du stole på at vi leverer kvalitet til deg.

Del artikkelen på Facebook