Annonsørinnhold i samarbeid med Per Ole Moen AS

Hva er dette?

 
 

Vi graver for den lokale utviklingen

Det startet med langtransport og så ble det gravemaskiner. Ingen tvil om at Per Ole Moen har entusiasme for store maskiner!

Annonsørinnhold i samarbeid med Per Ole Moen AS

Per Ole Moen AS

Per Ole Moen sitter i førerhuset på gravemaskinen og lemper store mengder med grus opp i lastebilen. Maskinen jobber iherdig og løfter tonn etter tonn som skal vekk for at nye veier skal bygges eller næringsbygg skal opp. Nå er det 15 år siden Moen byttet ut lastebilen med gravemaskin, et valg han ikke angrer på.

– Vi tar alle oppdrag hvor de skal graves eller noe skal massetransporteres sier han mens han tar en pause fra gravingen. Den store maskingrabben hviler lett på sandhaugen foran ham, og tar en velfortjent pause mellom slagene. 

Asbjørn Eriksen og Per Ole Moen (fra venstre) tar seg en velfortjent pause fra gravingen

– Jeg startet opp sammen med en annen person, så var det bare meg en periode, men i dag er vi syv ansatte, forteller han mens han lener seg tilbake i førerhuset. Jeg måtte jo utvide når arbeidsmengden økte, og i dag er maskinene våre ute på oppdrag i Ulefoss, hvor det er oppgraving av parkeringsplasser og midtrabatter. I tillegg har vi folk i gang på Fon, hvor Statens Veivesen er i gang med noen prosjekter. Det er en ganske så omfattende jobb på to år, som er ferdig til høsten.

Med en stadig økende arbeidsmengde er han glad for at han har fleksible ansatte som ikke har noe imot å jobbe utover kvelden. Det hender at Moen har måtte leie inn fagfolk, men han liker best å klare seg selv.

– Viktigst er naturligvis at jobben blir utført grundig, så det er godt med ansatte som ikke er redd for å jobbe litt ekstra når det er behov, sier han.

Selskapet har opparbeidet seg et godt rykte, og dermed kommer oppdragene også. Moen har flere store entreprenører som ringer når det skal graves eller store mengder skal flyttes på.

– Kunden legger vekt på kvalitet og pris. Vi vet vi at arbeidet vi utfører er kvalitet, og vi er konkurransedyktige på pris, fortsetter han. 

Per Ole Moen synes det er greit å slippe spakene en gang imellom

Overraskelser i sanden

Jobben som maskinentreprenør kan noen ganger by på overraskelser, og det er ikke alltid man er forberedt på hva som skjuler seg under bakken. Moen har vært med på å grave opp både biler, gamle vannledninger i tre og spydspisser – til stor glede for arkeologene.

– Det gir jo et lite avbrekk i hverdagen, men stort sett så går det som planlagt og gravingen utføres innen tidsrammen, sier Moen.

Den drevne gravemaskinføreren er opptatt av å være en lokal entreprenør. For tiden er det stor pågang i nærområdet, og de fleste av oppdragene utføres her. Noen ganger er jobbene utenfor, men det er i Ulefoss og omegn han trives best.

– Her har jeg det bra, og det er fint å kunne bidra med utvikling i området hvor jeg holder til, understreker han. Dessuten er det alltid kjekt å jobbe lokalt, for vi er kjent i området og vet hvor tippeplasser, kabler osv. er slik at arbeidet blir mer effektivt.

Per Ole Moen hjelper deg med alt fra små til store oppdrag. Enten det gjelder drenering, grunnarbeid, utforming av hager eller landskap eller graves opp for nedlegging av rør og avløp så kommer de erfarne maskinentreprenørene og får jobben gjort! 

Per Ole Moen AS

• Per Ole Moen AS utfører alt av gravearbeid og massetransport. 

Del artikkelen på Facebook