Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

To svalende sommerdrinker

En gin tonic med rabarbra eller et alkoholfritt alternativ basert på bringebær – det er forslagene til svalende sommerdringer fra kokken Lars Ludvig Jacobsen hos Jacob & Gabriel i Skien.

Annonsørinnhold i samarbeid med

– Vi begynner først med en gin tonic, rett og slett fordi vi er så glade i nettopp den drinken her hos oss, sier Jacobsen.

Gin tonic med rabarbra

Kokken starter med å kutte opp en lime i skiver. I glasset heller han godt med isbiter og litt rabarbrajuice. – Jeg har en spiseskje sukker i for å få fram den sur/søte smaken. Så heller jeg oppi Norsk Husholdnings Gin. Det er ikke nødvendig med en avansert gin i denne drinken.

Så deler Jacobsen opp rabarbra han har hentet i en lokal hage. Rabarbraen settes oppi drinken, før han heller på 2 dl limejuice og til slutt pynter med limeskivene.

– Vanligvis blender vi drinkene sterkere, men dette er en gin tonic for terrassen. Da er det ofte en fordel at den ikke er så sterk. Gin tonic med rabarbra er en leskende og frisk drink en kan servere i sommervarmen. Det er selvfølgelig mulig å ha i mere tonic, men da forsvinner noe av gin-smaken.

Alkoholfritt med lokale råvarer

Som et alkoholfritt og godt alternativ, foreslår Jacobsen en drink basert på bringebærsaft fra Hoppestad i Skien.

– Jeg starter med å kutte opp to jordbær i biter, så legger jeg halvparten av jordbærene i glasset før jeg heller over godt med isbiter. Deretter tilsetter jeg i 4 cl bringebærsaft og et par cl saft fra hylleblomst. Vi bruker saft fra Gvarv. Dette er en drink med lokale råvarer, som en får kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker.

Drinken avsluttes med at resten av jordbærene og litt sitron legges på toppen.

– Dette er et friskt og godt alternativ for de som foretrekker den alkoholfrie varianten, sier kokken. – Råvarene er lokale og økologiske. Det gir en god sommersmak.

RØDT: Bringebærsaften gir den alkoholfri drinken en flott farge.
Del artikkelen på Facebook