Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Passat GTE: Stor plass, lavt forbruk og ytelse du vil elske

– Volkswagen Passat GTE er en praktisk og stor ladbar hybridbil, som har det ypperste innen miljøteknologi. Lavt bensinforbruk er kombinert med lekenhet og kraftoverskudd, sier salgssjef for VW hos Gumpens Auto i Skien, Jarle Midtbø.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Passat GTE er en ladbar hybrid. Det betyr at bilen kan kjøre på elmotoren på kortere turer – i opptil 50 kilometer på sommerstid avhengig av kjørestil. Bensinmotoren tar deg videre når batteriene er tomme for strøm. Det betyr at «rekkeviddeangst» er et fremmedord i denne sammenhengen.

El-motor og bensin

– Det morsomste med bilen er at du kan kombinere de to motorene, sier Midtbø. – Passat GTE kan kjøres i ulike moduser, for eksempel kan føreren velge «e-mode» for ren elektrisk drift for bykjøring, stiller man bryteren på «GTE» får man frem de mest sportslige sidene ved å hente ut maks fra begge motorer. Da er bilen virkelig morsom å kjøre. Passat GTE akselererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder. Kombinasjonen av bensinmotor og en sterk elektrisk motor gir en total ytelse på 218 hester, noe som gir deg massevis av krefter – ikke bare ut fra lyskryss, men også ved forbikjøringer.

Passat GTE lades opp på ca 3 timer og rekkevidden er lang nok til veldig mange av de daglige turene i nærområdet. Da blir bilturene både billige og utslippsfrie, forklarer Midtbø.

På lengre turer kan elmotoren kombineres med den turtallsvillige 1.4 liters turbobensinmotor. Det betyr at drivstofforbruket på langturer også blir svært lavt.

Utstyrsnivå og kjøreegenskaper

Kupeen i den nye Passat GTE har eksklusive detaljer som ambientebelysning, setetrekk i titansort viennaskinn og alcantara, applikasjoner i aluminiumsfinish og høyglanset sort pianolakk. Innovative assistent- og underholdningssystemer sørger for komfort og avslapning underveis.

– Bilen har et høyt utstyrsnivå, forteller Midtbø. – Listen over standardutstyr er lang og omfatter blant annet 18» felger, 3-soners klimaanlegg, takrails,navigasjon, adaptiv cruisecontroll, elektrisk innfellbare speil, fjernstyrt åpning av bakluke og multifunksjonsratt med girvelger. Og tilvalgene er mange, slik at du kan utstyre bilen etter eget ønske.

Og kjøreegenskapene er slik en kan forvente av en Passat. «Med sine gode kjøreegenskaper passer denne praktiske bilen for en familie med barn.» Det skriver Marlene Engan Aasen i NAFs testlag i bladet Motors grundige gjennomgang av bilen. Den testen konkluderer med at Passat GTE er både grønn og barsk på samme tid.

Tester

Passaten har blitt en folkefavoritt, og GTE-utgaven har fått flotte omtaler i motorpressen:

«Så langt er Passat den mest komplette, ladbare hybriden på markedet. Den er romslig, kvikk, praktisk og har mer attraktiv styling enn de andre variantene.» skriver dinside.no i sin test av Passat GTE, og fortsetter: «Alt er gjennomtenkt, og du finner alt logisk plassert. Infotainment-systemet er utrolig lettfattelig, og vi liker at det er LED-lamper rund baut, med automatisk nedblending foran.»

Gumpen Auto har Passat GTE Exclusve har biler på lager for levering før ferien til svært hyggelige sommerferieprise. Ta kontakt for et godt tilbud eller prøvekjøring.

LADES: Bilen kan lades fra vanlig stikkontakt, offentlig ladestasjon eller veggboks.

Anbefaler originalt ekstrautstyr

– Vi har det meste av ekstrautstyr til våre modeller, sier Torill Haugrud på delelageret hos Gumpens Auto. – Velger du originalt ekstrautstyr, er du sikker på å få utstyr som passer bilen. Vi er eksperter på VW og kan gi gode råd på veien.

Et godt lastestativ er utgangspunktet for å ha last på taket. Sykkelstativ, kanoholder, takboks er bare noen eksempler på utstyr for sommerens mange aktiviteter.

– Selvfølgelig har vi også alt en trenger for å sikre passasjerer i bilen – enten de har to eller fire ben. Vi har barneseter som dekker aldersspennet fra nyfødt til barnet kan bruke sikkerhetsbeltene i bilen. Og så har vi et godt utvalg av hundebur – det er løsninger som er tilpasset både hund og bil, avslutter Haugrud.

Del artikkelen på Facebook