Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

 
 

Kjøpmannsfamilien på Herøya

For Henrik Sandvik Nielsen er ikke jobben som kjøpmann i Rema 1000 bare en vanlig jobb, det er blitt en livsstil. Butikken er et sted hvor familien samles, et sted hvor han og kona jobber side om side, og et sted hvor ungene hjelper til.

Annonsørinnhold fra REMA 1000

Henrik Nielsen har jobbet i dagligvare siden han var 14 år og ble for første gang butikksjef som 20-åring. I januar tok han over som kjøpmann ved Rema 1000 Herøya, etter Pål Huseby Larsen, og han forteller at det var store sko å fylle.

- Pål var veldig godt likt blant lokalbefolkningen og holdt på som butikksjef i over 14 år. Han var jo en slags lokal helt, og ble kalt for «Mister Herøya». Alle visste hvem Pål var, sier den ydmyke kjøpmannen og smiler.

Henrik er selv lokalgutt og oppvokst på Brattås. Han bor nå et steinkast unna butikken, med sin kone, sønn og bonussønn. Nå er tilværelsen som kjøpmann blitt en del av hverdagen og familiedynamikken. 

DET BESTE MED JOBBEN? Henrik Nielsen syns det beste med jobben som kjøpmann er samholdet og personalansvaret. Det å utfordre og utvikle mennesker, og se de lykkes er veldig gøy forteller han.

Drøm i oppfyllelse

Etter en liten stund som butikksjef i Larvik fikk Henrik tilbud om Rema 1000 Herøya, og han var ikke i tvil. Drømmen hadde alltid vært å ha en egen butikk i nærmiljøet, der han og familien bodde. Nå driver han butikken sammen med familien sin, og jobber tett med kona si, Gunn Marit Sandvik Nielsen. 

- Både jeg og Gunn Marit er lidenskapelig opptatt av dagligvare og ledelse, og hun er blitt en slags medeier kan man si. Kontoret er jeg sjeldent innom, det tar hun seg av. Jeg liker meg best ute i butikken, hvor jeg fyller på varer, vasker, rydder og sitter i kassa som alle de andre, forklarer butikksjefen.

- I tidligere jobber har jeg nesten ikke sett familien min, men nå som vi driver sammen er det mye lettere å kombinere familielivet med arbeidslivet, det er blitt en livsstil. Til og med ungene blir med i diskusjoner og stiller spørsmål rundt lønnsprosent, omsetning, svinn og rutiner, forteller Henrik og ler.

TAKKNEMLIG: Gunn Marit syns Rema 1000 er en fantastisk kjede og er glad for at hun får jobbe så tett med familien sin. Det er det ikke alle kjeder som tillater.

Eierskapsfølelse

Henrik forteller at det som er så spesielt med Rema 1000 er at man eier sin egen butikk fullt og helt. Det er med på å skape en helt spesiell eierskapsfølelse til butikken og de ansatte. 

Til og med ungene blir med i diskusjoner og stiller spørsmål rundt lønnsprosent, omsetning, svinn og rutiner.

Henrik Sandvik Nielsen

 - Man er jo totalt ansvarlig for både butkken og de som jobber der, og det bidrar nok til at man strekker seg enda litt lenger, og bryr seg ekstra mye om kundene, de ansatte og lokalmiljøet. 

KJØPMANNSFAMILIEN: Henrik forteller at det ikke er uvanlig at en Rema 1000 butikk går i generasjoner, og at det selvfølgelig hadde vært stas om en av guttene valgte det, men at det må være noe de får bestemmer selv. F.v. Alexander Sanvik Nielsen (5), Gunn Marit Sandvik Nielsen, Sebastian Sandvik Fjeldstad (10) og Henrik Nielsen.
FAR OG SØNN: Alexander (5) var «sommervikar» i ferien og fikk sin helt egen Rema 1000-uniform.

Gir tilbake

I Rema 1000 er det vanlig at kjøpmenn gir tilbake til lokalsamfunnet og det er absolutt noe Henrik er med på å gjøre. Han er stolt hovedsponsor av Herøya Idrettsforening, og i tillegg til at han sponser med et fast beløp, går en viss prosentandel av inntekten til foreningen. 

- Jo mer kundene handler her, desto mer penger går til idrettsforeningen, sier Henrik.

Videre forteller Henrik at han stort sett sponser alt som skjer i området og at dette ikke er noe han gjør for å tjene penger, men for være en bidragsyter til lokalmiljøet han er så glad i.

- Pål hadde en fantastisk tradisjon hvor han arrangerte sommerfest for kundene sine, med konsert her ute på parkeringsplassen. Den tradisjonene har jeg videreført, og jeg arrangerte min første sommerfest som kjøpmann i sommer. Det var utrolig gøy og noe jeg kommer til å fortsette med, avslutter kjøpmannen.

REMA 1000

Del artikkelen på Facebook