Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

 
 

Kjøpmannen med hjerte for bygda

I ni år har Atle Bringsås hjulpet lokalsamfunnet i Seljord på flere områder enn de aller fleste.

Annonsørinnhold fra REMA 1000

SPRÅKSTUDENT: Mihretab Haile er språkstudent hos Atle og jobber deltid ved siden av studier. Han er veldig glad i jobben sin og forteller at han har fått et mye større nettverk.

Gjennom 20 år har kjøpmann Atle Bringsås tatt inn flyktninger for å drive språkopplæring i egen butikk, og i 2015 fikk kjøpmannen Integreringsprisen av Seljord Kommune og Røde Kors for innsatsen han gjør. Året etter fikk han Ansvarsprisen av Rema 1000, en pris som går til Rema 1000-mennesker som har utmerket seg ved å ta ansvar langt utover det som forventes av dem.

Siden den tid har han hjulpet enda flere inn i jobb, men også flyttet butikken 300 meter inn i splitter nye lokaler. 

- Vi flyttet inn på fire og et halvt døgn. Alle ansatte sto på dag og natt, de er helt fantastiske hele gjengen forteller Atle Bringsås, som er tydelig fornøyd med sin nye butikk. 

Brenner for integrering

Er det en ting Atle brenner for, så er det integrering. For han betyr integrering mye mer enn bare det å hjelpe innvandrere med språkproblemer inn i jobb.

- Når folk hører ordet integrering så tenker de fleste kun på innvandrere, men for meg handler integrering om alle som av en eller annen grunn har falt utenfor samfunnet forteller kjøpmannen.

Han har også flere ganger hørt folk klage over hvor lei de er av å måtte betale for dem som ikke drar lasset selv. 

- Da sier jeg heller til dem, ta å hjelp dem inn i jobb da, så slipper du å betale for det. Dette tenker jeg er fornuftig å drive med uavhengig av hvilke politisk ståsted man har.

Jeg mener at alle som driver næring, spesielt på små plasser, burde bruke hverandre.

Atle Bringsås, Rema 1000

Atle er veldig nøye med hvordan det hele foregår, og har gjennom flere år hatt et tett samarbeid med både Nav og flykningskontoret.

- Jeg syns det er viktig å få frem at jeg ikke subsidierer lønnsprosenten med gratisarbeid. Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, jeg gjør det fordi jeg brenner for det, forteller en engasjert Bringsås. 

LOKALSAMFUNNET: For Atle er lokalsamfunnet viktig og det er mange som kjenner han.

Rema 1000 sin største styrke

I Rema 1000 oppfordres det til å bidra i lokalsamfunnet og alle kjøpmenn i kjeden driver egeneide bedrifter som skatter til sin lokale kommune.

- Det er helt klart med på å skape en sterk eierskapsfølelse til bedriften, forteller Bringsås. Vi har frihet til å ta egne valg og gjøre som vi vil, selvfølgelig innenfor visse rammer Rema 1000 har satt, men det tror jeg er bra.

- Jeg tror Rema 1000 sin største styrke er nettopp det at de har lokale kjøpmenn som tar egne valg. Det er den lokale kjøpmannen som kjenner på hva som er rett og galt i forhold til sitt lokalmiljø.

GODT MILJØ: På Rema 1000 Seljord sitter latteren løst, og noe av det Mihretab setter mest pris på ved jobben er miljøet og de gode kollegaene.

Reddet lokalt bakeri

Som tidligere nevnt bidrar Atle til lokalsamfunnet i Seljord på flere måter. Da han i 2014 fikk vite at det over 100 år gamle Aasmundsen bakeri var konkurstrua, reagerte han med en gang og ringte regionssjefen i Rema 1000. Han ville ta inn mer av det lokale brødet for å støtte den lokale bakeren.

- Jeg mener at alle som driver næring, spesielt på små plasser, burde bruke hverandre. Ta vare på lokale verdier, for det er jo i bunn og grunn kundegrunnlaget vårt, avslutter Bringsås. 

I dag selger Aasmundsen bakeri brød til alle Rema 1000 butikkene i Grenland, samt Seljord, Bø og Notodden. De har økt omsetningen og ansatt flere folk.

REMA 1000

Del artikkelen på Facebook