Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Håper på påmeldingsrekord

I fjor fikk de hele 1150 deltagere til å komme seg gjennom en ti kilometer lang hinderløype. I år tror Kine Antonsen i WOX Norge at de blir enda flere.

Annonsørinnhold i samarbeid med

– Vi har et tak på 1750 deltagere og de skal vi klare å ta godt vare på, smiler Kine. Hun har vært med på å arrangere Warrior Obstacle Extreme, eller WOX Telemark, to ganger tidligere. 

Første gangen hadde hun ansvaret for de frivillige, nå er hun medarrangør sammen med Lars Severinsen som er selve primus motor bak konseptet. Det er imidlertid kollega Iver Solheim som henger ved siden av Kine på bildet over: 

– For min del er det første gang jeg er med, så dette blir veldig spennende, sier Iver.

Vil du melde deg på?

Gå inn her for påmelding. 

Vil gjøre vondt

I år er det tre muligheter for å være med på WOX Telemark. De har sin egen barneløype, en helt ny løype på seks kilometer, og den "tradisjonelle" løypa på 10 kilometer. 

– Vi introduserer nye hindre hvert år, og i år ville vi også få på plass en litt kortere løype for å inkludere flest mulig, sier Kine. 

Hinderløp er en av de raskest voksende idrettene i Norge, og WOX Norge er blant de aller største arrangørene. Ulike hindre underveis utfordrer både mentalt og fysisk, noe vil gjøre vondt, noe vil være lett, og deltagerne vil bli både kalde, våte og varme.  Noen av hindrene klarer man seg helt på egenhånd, ved andre hindre kan det være greit å få litt hjelp. 

– Det kommer til å gjøre vondt å være med, men vi garanterer at følelsen av å komme i mål vil være verdt det, smiler Kine. 

De fleste som melder seg på gjør det sammen med en vennegjeng, eller via lag, foreninger og arbeidsplasser. 

Det er umulig å unngå å bli litt møkkete hvis du skal fullføre WOX.

Du kommer deg heller ikke tørrskodd gjennom.

WOX garanterer mye moro på veien.

Viktig med mestring

Det finnes mange hinderløp man kan velge mellom i 2018. Kine er tydelig på at profilen de har valgt skal favne flest mulig. 

– Vi er ikke først og fremst ute etter eliteutøverne, selv om mange av de melder seg på hos oss og trives i løypene våre. Vi ønsker virkelig å skape en arena hvor alle som deltar opplever en form for mestring, sier Kine. 

Både Lars og Kine har bakgrunn som vernepleiere, og jobbet med folk som har ulike type utfordringer innen sykdom, rus og andre utfordringer. 

– Alle mennesker trenger å oppleve mestring, og det kan man oppnå ved å trene seg opp til å klare en fysisk oppgave. Gjennom jobben vår vet vi hvor mye mestring betyr, og det er selve drivkraften til at vi holder på med dette, sier Kine. 

Motivasjon er kanskje den viktigste motoren til et aktivt liv. Å målrette treningen sin mot et løp som WOX Telemark, kan hjelpe mange. 

– Det er så gøy å møte folk som langt inne i skogen står og løfter tømmerstokker, eller noen som løper baklengs opp et grustak. Når jeg spør de hva de holder på med, svarer de at de trener til WOX Telemark, det er helt utrolig, utbryter Kine. 

Deltok selv

Kine husker godt hvordan det hele startet. – Vi hadde en treningsgruppe som meldte seg på et hinderløp i 2015. Etter å ha deltatt der satt vi med litt blandede følelser. Løpet var egentlig ikke hardt og utfordrende nok, samtidig som sikkerheten ikke var helt på topp. Lars mente at vi kunne gjøre dette bedre selv, sier Kine. 

Derfra gikk det raskt unna. I mai 2016 ble WOX arrangert for første gang, Lars og Kine ble sjokkert over den store pågangen. 

– Over 600 personer ble med første gang vi arrangerte dette, og i fjor arrangerte vi også WOX Kidz. Det er utrolig gøy at så mange liker å være med på dette arrangementet, sier Kine som kan smile av deltakerlista består av påmeldte fra 17 nasjoner - uten at det i seg selv er et mål.

Utvider

Et løp i året er ikke nok for Lars og Kine. Hun kommer opprinnelig fra Trøndelag, og i september arrangeres det for første gang hinderløp i den regionen.  Deltakerlistene opp gjennom avslører at hinderløp så langt har fått best fotfeste i sørøst-Norge. Det vil Kine gjøre noe med: 

– På tre uker har vi fått over 1000 påmeldinger til WOX Trøndelag, så dette er en treningsform og et arrangement som vil sørge for idrettsglede også i Trøndelag, avslutter Kine. 

Del artikkelen på Facebook