Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Få Camilla sine beste tips mot tørt vinterhår her!

At håret blir ekstra tørt og statisk om vinteren er det mange som kan kjenne seg igjen i, men med disse enkle tipsene kan du sørge for at håret holder seg friskt og sunt gjennom sesongen.

Annonsørinnhold i samarbeid med

CAMILLAS FAVORITT: Dette er Camilla sin absolutt favoritt mot tørt og elektrisk hår i vinter.

Camilla Årvik Olsen, ved Cao Salong i Skien har jobbet som hårstylist og frisør i mange år. Hun har nå gitt oss sine topp fire tips mot tørt og statisk vinterhår. Følger du disse enkle rådene fra Camilla kan du forhåpentligvis få roet ned de elektriske lokkene dine.

1. Fukt er alt

- Det er ekstra viktig å ha en riktig hårserie til sitt hår, forteller Olsen. Fuktighet er alt om vinteren og man vil trenge en annen type shampoo, som gir mer fuktighet og pleie.

- Statisk og elektrisk hår tyder på lite fuktighet, og en god hårkur er derfor alfa og omega, legger hun til. 

Videre forteller hun at man nå i vinter, spesielt etter den sommeren som var, vil merke at håret har fått mye sol og trenger litt ekstra pleie.

- Hopp heller ikke over balsamen. Hvis du føler at den gir deg flatt og tungt hår bruker du feil type balsam til din hårtype, forklarer Olsen.

2. Detox

Camilla anbefaler alle å kjøpe en mild detox shampoo for håret. Det er mye silikon i billige shampooer og det er med på å gjøre håret fett og tungt. Det kan være vanskelig å få ut, men en detox vil hjelpe mye.

- Tenkt på det som en smikefjerner. Du ville ikke tatt sminke oppå gårsdagens sminke? Forhåpentligvis ikke, sier Olsen og ler. Det er det samme med håret. Om du ikke får ut alle produkter du har i håret vil det heller ikke hjelpe å fylle på med nye produkter.

- Hodebunnen blir også ekstra tørr på vinteren og en av grunnene til det kan være at det er mye produkter som ligger igjen. Hodebunnen skal være fri og normal for at håret skal få gro optimalt, legger Olsen til.

SUNT HÅR: Sunt og glansfullt hår er en av de hotteste hårtrendene i 2019, forteller Camilla Olsen.

3. Tørk det riktig

- Håret er på sitt skjøreste når det er vått og man må behandle det deretter. Ikke røsk tak i det med frottéhåndkledet da dette kun vil gjøre vondt verre. Klem heller ut vannet og la det henge naturlig å tørke,  om du har tid. Hvis ikke, bruk et godt varmebseskyttende produkt og føn håret lett før du går ut i kulda, forteller Olsen.

4. Klipp av slitt hår

- I 2019 ser vi at sunnhet er den hotteste trenden. Sunt og glansfullt hår, med lite og gode produkter, som ikke tynger håret, forteller Olsen. 

- Klipp av de slitte håret fra i fjor og spør frisøren din om en fuktighetsgivende kur. En slik kur sitter i 6-8 uker og vil gi håret ditt en skikkelig fuktighetsboost. 


Statisk og elektrisk hår tyder på lite fuktighet, og en god hårkur er derfor alfa og omega.

Camilla Olsen, Cao Salong

Fukt on-the-go

Helt til slutt har vi spurt Camilla hva hennes absolutt favoritt produkt er denne sesongen.

- Å, det er vanskelig, men det må nok være "Staying Alive" fra Kevin Murphy. Det er en fuktighetsspray som hjelper mot statisk hår og gir masse fukt. Det er en "leave in treatment" som kan brukes i både tørt og vått hår. Jeg har den med meg overalt og sprayer den alltid i håret etter jeg har tatt på meg boblejakka som gjerne gir meg elektrisk hår, avslutter frisøren.

Del artikkelen på Facebook