Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Dette er ekspertens beste tips mot tørr vinterhud!

Lavere temperaturer og luftfuktighet kan gi oss tørr og kløende hud, men med disse enkle tipsene kan huden din få den beskyttelsen og gløden den trenger.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Vinteren er en vrien årstid for hudpleie, da kombinasjonen av kald vind og tørt inneklima skaper unødvendige plager for mange. Folk med ekstra sensitiv hud kan til og med utvikle eksem i de kaldeste månedene. Frykt ikke, vi har fått Marianne Lund, ved Klinikk Skien sine beste tips som holder huden myk og fuktig gjennom mørketiden.

Hvorfor blir huden tørr?

Marianne Lund er kosmetisk sykepleier og vet at vinteren kan være en tøff tid for huden til mange. Kulde og mindre fuktig klima redusere vannmengden i det øvre hudlage, og gir tørr hud.

- På vinteren sitter vi mye innendørs i tørr luft. Denne luften suger til seg all fuktighet i huden vår, noe som resulterer i tørr og sensitiv hud. Kald luft bryter også ned huden vår og vi må passe på å ikke gå ut uten noe beskyttelse, forteller Lund. Beskytt huden din utendørs og dekk deg til med hansker, skjerf og lue.


MARIANNES FAVORITT: Denne kremen, Daily Power Defense, fra ZO Skin Health er hennes absolutte favoritt om vinteren som hun anbefaler på det sterkeste.

Rens regelmessig

Nøkkelen til sunn hud er gode rutiner. Det handler om en gjentakelse av grunnprinsippene, rens, skrubb og god fuktighet. Morgen og kveld, dag etter dag, forteller Lund.

- Hos oss tilbyr vi gode behandlinger som kan hjelpe deg mye, men hovedjobben må du gjøre hjemme. God rens er viktig, og det bør gjøres morgen og kveld, hver eneste dag.

Mild skrubb 

Vinteren krever en tilpasset hudpleie og man skal bruke mildere produkter. 

- For at huden skal trekke til seg produktene er det lurt å ha en god skrubb/eksfolier, som går dypere enn rensen og fjerner alt av døde hudceller. Den kan være en mildere type enn hva du bruker om sommeren, men man skal også exfoliere/skrubbe huden godt hver eneste dag om vinteren, forteller den kosmetiske sykepleieren.

Påfør fuktighet

- Når huden er tørr er det viktig å tilføre fukt. Før fuktighetskremen kan du bruke et serum for enda "dypere" fuktighet, forteller Lund. Om jeg kan anbefale et produkt jeg mener alle burde ha i vinter, så er det serumet fra ZO Skin Health, Daily Power Defense. Det er helt fantastisk. 

- I tillegg til et godt serum, kan det være lurt å ha en god dagkrem og en fetere krem om natten. Det er ikke sikkert det er nødvendig for alle, men om huden din er ekstra tørr på vinteren, kan løsningen være en hydrating krem om natten, sier Lund.

- Glem heller ikke solfaktor. Uansett, vinter eller vår, solfaktor er viktig. Det er mange hudkremer og foundations som inneholder solfaktor.

KLINIKK SKIEN: På Klinikk Skien lager vi individuelle protokoller som tilpasses huden til den enkelte, og utfører mange forskjellige behandlinger som peel, laser, for å nevne noen. Men viktigst er den grunnleggende behandlingen som gjøres av den enkelte regelmessig hjemme.

Unngå glovarm dusj

Om vinteren er det fristende å ta en lang, varm dusj når det er skikkelig kaldt ute. Det er derimot ikke så lurt med tanke på huden. 

- Forsøk å ta kortere og ikke for varme dusjer, forteller Lund. Glovarmt vann får fuktigheten til å prelle av huden din. Så skru ned temperaturen litt, eller kutt ned tiden for å kompensere.

- En god bodylotion er også lurt å ha. Den bidrar til til beskyttelse og god fuktighet

Plei huden innenfra

Det er ikke bare det du smører på huden som har innvirkning. Det du spiser og drikker påvirker også huden din. 

- Det er ingen hemmelighet at kosthold har mye å si for huden din, og det får jeg ikke sagt nok, forteller Lund. Plei huden innenfra, drikk masse vann og spis sunt, avslutter hun. 

Del artikkelen på Facebook