Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Det mest lønnsomme kortet du kan betale med

I en tid da vi alle har hørt at ulike betalings og kredittkort er snarveien til økonomisk kaos og personlig ruin, er det i alle fall ett kort det alltid vil lønne seg å betale med: Reisekortet til de gule bussene.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Maks 400 i måneden

For kun 400 kroner i måneden kan alle voksne kjøre så mye de vil med de gule bussene. Det betyr at de som tar bussen til jobb, betaler under 10 kroner turen. Reisekortet gjelder for alle avganger med de gule bussene. Den som også bruker bussen til fritidsaktiviteter, betaler derfor godt under en tier per tur. Hvordan du skaffer deg reisekort, ser du i Farte sin nettbutikk.

Du sparer mye på å spare miljøet.

Billigere for barn, unge, studenter og honnør

Det er billig å kjøre buss i Grenland. Reisekortet for barn, ungdom, studenter og honnør koster bare 300 kroner for en hel måned. Den som tar bussen tur-retur skolen hver dag, betaler dermed bare kr. 7,50 per tur. Legger du til noen turer til trening, kino osv., så synker prisen per tur raskt ned til en femmer.

En innsats for miljøet

Transportsektoren står for nær 70% av klimagassutslippene, og halvparten av dette kommer fra privatbiler. En ny dieselbuss slipper i dag ut en tredjedel så mye NOx som en ny diesel personbil. I forhold til forrige generasjon busser, er utslippene av NOx ca. 30 ganger lavere. Ny teknologi gir renere busser og gjør det enda viktigere å reise kollektivt. Stadig flere av de gule bussene går på en enda mer miljøvennlig teknologi, nemlig biogass. Halvparten av de gule bussene som trafikkerer Grenlandsområdet tar i bruk denne teknologien, som også medfører at bussen blir mer stillegående.

Mange av de nye, gule bussene går på biogass som produseres blant annet av matavfall. De bruker rundt 100 bananskall på mila.

Ett bananskall gir 100 meter

Biogass er 100% fornybart og gir de laveste utslippene. Biogassen til de gule bussene produseres av kortreist matavfall og husdyrgjødsel og slipper ikke ut mer CO2 enn det som ville ha kommet med naturlig nedbryting av avfallet. Et enkelt bananskall gir faktisk drivstoff nok til at bussen kan kjøre 100 meter. Så svaret på ”hva bruker´n på mila?” er faktisk 100 oppspiste bananer. Så når du tar bussen, så bidrar du til å omskape avfall til miljøvennlig transport. Det er også et livsviktig bidrag til bedre oppvekstmiljø for mange, små Grenlands-beboere og for de mange som plages med luftveisproblemer.

Del artikkelen på Facebook