Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Den lille dyrehage - en opplevelse for barna

Alt som skjer i Den lille dyrehage, er rettet mot barn, men alt barna ser og opplever, vekker barnet i de voksne også. - Det er det som er greia vår. Vi ønsker at folk skal møte dyra og kose seg – både ungene og de voksne.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Terje Jensen er engasjert når han forteller om dyrehagens filosofi. Han er daglig leder i Den lille dyrehage, som ligger på Brokelandsheia, rett over grensa til Agder. – Årets nyhet hos oss er Kenguruparken. Det er fem voksne individer av arten wallaby som har flyttet inn, men kanskje er det en kengurubaby på vei? undrer Jensen. – Dyra er flotte å omgås med og er nysgjerrige, men avventende. De liker å stå tre meter unna, kikke på deg og lure på hvem du er.

Tilrettelagt for dyra

I den lille dyrehage foregår alt på dyras premisser. – Dyra stortrives hos oss, sier Jensen. – Du kommer nær dem, men det er dyra selv som velger hvor nær de går gjestene.

Området der Kenguruparken ligger, er på to mål. Kenguruene skal bo der sammen med to emuer. Gjestene kan gå helt bort til der emuene oppholder seg, men dyra har en egen del der det er fysisk skille mellom publikum og strutsene. – I Kenguruparken går gjestene i en sløyfe. Dyra beveger seg fritt og har sine friområder.

Panser-Svein

– Regnskogen vår er det største hos oss, sier Jensen. – Dette er en unik attraksjon i Norge. Her lever lemurer og flere arter småaper, sommerfugler, beltedyr, øgler, skilpadder, fugler og fisk. Krokodiller og slanger holder til i et område avgrenset fra publikum. Det er fuktig og varmt der, og det er som å gå på ekspedisjon i en virkelig regnskog. Her har vi 200 ulike plantearter med mange tusen vekster som samspiller med dyra.

I påsken flyttet Regnskogens seneste innbygger, beltedyret, inn. Han heter Panser-Svein og farter rundt på jakt etter insekter og annen mat i regnskogen.

Dagsprogram

Hver dag kan du være med dyrepasserne og mate Panser-Svein og de andre dyra. – To ganger om dagen kan du holde en slange, forteller Terje Jensen entusiastisk. – Akkurat det er en barriere å bryte for noen, men mange får en aha-opplevelse av hvor fascinerende det er.

Jensen anbefaler å planlegge besøket i dyrehagen. – Sett av minst 3-4 timer, bruk gjerne hele dagen. Vi har kafeteria med god mat, men du kan også bruke grillområdet. Uteområdet har natursti og lekeplass. Ute er det gårdsdyr, griser og geiter, som gjestene kan klappe på, og bak et gjerde holder surikatene våre til. Til tross for gjerdet kommer du veldig nær de nysgjerrige og sosiale dyra. Hos oss møter du surikatene og de andre dyra ansikt til ansikt, avslutter Terje Jensen.

DYREPASSERE: Dyreansvarlig Nils Harald Reiersen og daglig leder Terje Jensen i Regnskogen.
KENGURUPARK: Det er fem kenguruer av arten wallaby som utgjør innbyggerne i den nye Kenguruparken.
BELTEDYR: Panser-Svein er den sist ankomne i Regnskogen i Den lille dyrehage.
BABY: Fem voksne kenguruer har flyttet inn i Kenguruparken. Skulle det dukke opp en baby, er hun eller han hjertelig velkommen.
Del artikkelen på Facebook