Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

- Kyststien er vakker

Turen langs Kyststien gjennom Bamble er variert, vakker og det skjer mye hele veien. Bare på en eneste kilometer kan du oppleve bratte stigninger, nydelige svaberg, flott panoramautsikt, og det er lett å finne sin egen lille badeplass, sier leder for VisitGrenland Kjetil Østlie.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Kyststien i Bamble starter i Stathelle og ender ved grensen til Kragerø i Fossingfjorden. Stien, som er 68 kilometer lang, er en del av et større nettverk, så det er bare å fortsette inn i nabokommunene for dem som ønsker det.

God informasjon

– Hvert år går mellom 60 og 70 tusen mennesker deler av den idylliske stien, forteller reiselivslederen. – Kyststien er et godt utgangspunkt for å gå korte eller lange turer. Det er mange startpunkter med gode og gratis P-plasser.

Informasjon om de ulike alternativene er presentert på Den norske Turistforenings webside www.ut.no. Der er hele stien presentert med kart og detaljert informasjon om de ulike strekningene. Servicekontoret på Rådhuset har kart over strekningen for dem som foretrekker å få informasjonen på papir.

– Bamble Turlag har gjort en kjempejobb med å tilrettelegge stien, sier Østli. – Det har skjedd veldig mye på få år. Turlaget har laget broer, bygget trapper, satt opp rekkverk og tilrettelagt stien på best mulig måte. Ikke minst så er hele stien merket med Turistforeningens T-er, slik at folk finner fram og vet hvor de kan gå. Turlaget har ikke bare tilrettelagt selve stien, de har også gått opp grensene og sikret allmenheten tilgang langs hele kyststrekningen.

Lett å finne utsiktspunkter

Noen steder er Kyststien kupert, og den er ikke tilrettelagt for sykkel og barnevogn. Likevel er det trygt hele veien siden Turlaget blant annet har satt opp rekkverk å holde seg i.

– Det er enkelt å komme opp på topper og finne flotte utsiktspunkter, forteller Østli. Selv legger han ofte turen til Rognsåsen, som har panoramautsikt over fjorden. Vardås er også en populær topp med utsikt utover skjærgården.

– Hva er det beste med Kyststien?

– Variasjonen og kontrastene, svarer Østli kjapt. - Stien kan være strabasiøs noen steder, men det er ikke langt mellom kontrastene. Det er kort vei mellom toppene og badeplassene. Det gir en flott turopplevelse. Terrenget er også slik at det oppleves som «nytt» når du snur og går tilbake.

Kyststien brukes hele året, men det er selvfølgelig mest trafikk i sommermånedene. – Smør niste og spis maten på et av utsiktpunktene, oppfordrer reiselivssjefen. – Eller legg turen innom et av de flotte spisestedene i nærheten. I Langesund, Valle og Havsund er det lett å få seg et godt måltid. Mer info: www.visitgrenland.no

TILRETTELAGT: Bamble Turlag har lagt til rette slik at det er lett framkommelig på Kyststien.
MERKET: Stiene er godt merket.
Del artikkelen på Facebook