Annonsørinnhold i samarbeid med Mathuset Eyde

Hva er dette?

- Jeg måtte enten satse eller selge

Vestfjorddalen konditori - og spiseri har blitt til Mathuset Eyde, og er nå et komplett mathus.

Annonsørinnhold i samarbeid med Mathuset Eyde

En natt i 2011 våknet Torbjørn Vågsland opp og spyttet friskt blod. Kort tid etter fikk konditoren konstatert melallergi. Da var det vinn eller forsvinn for den bakeglade drangedølen. 

- Jeg måtte enten satse eller selge, forteller Torbjørn. Men det var en kort tankeprosess før jeg kom frem til at jeg ville satse og ta Vestfjorddalen bakeri - og spiseri et hakk videre.

Det tok noen år før satsingen virkelig kom i gang, men etter påske i år trakk Vestfjorddalen konditori - og spiseri seg ut av dagligvarebutikkene, samtidig som de bygget opp helt egne produksjonslokaler i Rjukan Næringspark og foretok en profilendring. 

- Nå heter vi Mathuset Eyde og er et komplett mathus, som tilbyr alt fra catering til festlokaler. 

Mathust Eyde

Torbjørn flyttet fra Drangedal som 16-åring og startet på kondotorlinja i Seljord. Noen år senere flyttet han til Rjukan hvor han startet å jobbe hos Skrådal konditori. I 2001 gikk han inn på eiersiden og i 2010 overtok han driften hundre prosent.

-  Noen måneder etter jeg fikk påvist melallergi kjøpte jeg opp produksjonene til Aust-Agder bakeri og overtok alle ansatte. De fortsatte å drive som vanlig og jeg leverte samme type varer til dem.

Mathuset Eyde

Del artikkelen på Facebook