Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Den velsmakende dagen

Annonse fra Mathuset Skien og Porsgrunn

Den største dagen i livet - der alt skal være perfekt.

Adresse
Avdeling Skien
Vatner Ring 26, 3725 Skien

Avdeling Porsgrunn
Porselensveien 32, 3930 Porsgrunn


Følg oss på Instagram

Vi elsker det ansvaret og vi setter hele vår ære og yrkesstolthet i å bistå til at denne dagen blir helt magisk.

Mathuset en totalleverandør av kvalitetsmat og alt tilhørende. Vi har avdelinger i Skien og Porsgrunn med tilhørende selskapslokaler. Vårt motto i mer enn 20 år er – 100% kvalitet, hver gang.

Veien mot den store dagen.

Man har mange tanker, ideer og spørsmål i denne fasen. Da er det viktig å ha noen man er trygge på som sparringspartner. En leverandør og bidragsyter med lang og god kompetanse. En leverandør man opplever som vennlig, imøtekommende og løsningsorientert. En leverandør som lytter og vil strekke seg ekstra for å kunne levere akkurat det brudeparet ønsker. En leverandør som er kvalitetsbevisst, solid og med stor yrkesstolthet. En leverandør man er helt trygg på at leverer til det fulle på den store dagen.

Vi håndterer et økende antall bryllup hvert år. Vi liker å tro det er fordi folk stoler på oss. 

Mathuset leverte til 50 nydelige bryllup i alle varianter 2018.

Fra Tjøme i øst, Risør i sør og Dalen i vest. Hjemme på gården, ute på en øy eller i et av våre eller samarbeidende selskapslokaler. Kanskje dere ønsker at vi skal sette opp et telt et helt annet sted. Det gjør vi gjerne.

Menyene har variert stort fra klassiske tre retters menyer, grilling ute i skjærgården, tapas på låven – for å nevne noe. En hel gjeng yrkesstolte kokker står klare til å sy meny med dere. Forberede, tilpasse og ikke minst gjennomføre når den store dagen er der.

Betjening: Her stiller vi med det dere ønsker. Det være seg kun kokken, kokkene, en servitør til å lede deres egne eller hele pakken.

Griller, duker, bord, stoler - vi har det meste og skaffer det andre.

Sommeren 2019 ser ut til å slå alle rekorder og vi gleder oss stort til å gå i gang med årets bryllupsesong. Det å kjenne at man har bidratt til at den store dagen blir helt perfekt – og kanskje enda bedre enn brudeparet turte drømme om – det gjør oss oppriktig varme om hjertet. Kjenne på den stoltheten og se den gleden det frembringer er magisk.

Vi gleder oss!

Mathuset Skien og Porsgrunn

• Mathuset er synonymt med kvalitet, god service og 100 % fornøyde kunder.
• Mat er personlig og vi setter vår ære i å lage den slik at det frister til gjentakelse.
• Vi leverer catering og selskapsmat til alle anledninger.
• Vi har egne selskapslokaler i hele Grenland. 

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet