Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hurricane Spabad:

Kom hjem til et varmt spabad etter en lang dag ute i kulda

Annonse fra Hurricane SpaBad

Få spafølelsen hjemme på badet eller hytta med Hurricane sitt innendørs spabad.

Vinteren byr på mange kalde og mørke dager, og er derfor en perfekt tid til å koble av med hjemmespa. Hva er vel bedre enn å ta seg et varmt bad etter en lang og aktiv dag ute i vinterkulda? 

Hurricane SpaBad tilbyr innendørs spabad med deilig massasje, som blant annet gjør godt for skuldre og nakke, hvor man ofte er stiv etter en lang dag med vinteraktviteter. 

Etter en slitsom og kald vinterdag er det fantastisk å sette seg i spabadet innendørs.

Torbjørn Wissestad Skaugen, Kunde

VINTERKULDA: Hva er vel bedre enn å trekke inn og sette seg i et varmt spabad etter en kald vinterdag i løypa?

Fokus på velvære

Hurricane SpaBad har fokus på velvære og er unik på mange områder. Det er enkelt å renholde og tilbyr en helt bakteriefri massasjeløsning uten bruk av verken klor eller kjemikalier. Den unike massasjen er mulig når tre funksjoner kombineres: ekstra dypt kar, riktig ergonomisk design og massasje med luft.

Designer og eier av Hurricane SpaBad, Kjell Christensen vet at spabadet er en sikker vinner blant både foreldre og barn.

- Spabadet er effektivt om man ønsker å roe ned etter en aktiv dag ute i snøen med familien eller om man som foreldre ønsker å pleie kjærligheten. Det er et sted hele familien kan kose seg etter en skitur, men også et sted ungene syns det er gøy å leke med bobler og skum, forteller Christensen.

Det er ikke bare gøy og moro som er fordelen med Hurricane SpaBad. Et bad et par ganger i uken kan gi bedre nattesøvn, redusere stress, øke forbrenningen og blodsirkulasjonen, samt gi deg en bedre restitusjon i forbindelse med trening.

BREDT UTVALG: Hurricane SpaBad har både SpaBad og SpaDusj. De har et bredt utvalg av produkter.

Før og etter SpaBad

Torbjørn Wissestad Skaugen fra Porsgrunn fikk levert spabad av Hurricane som en del av oppussingen til sitt bad i andre etasje. 

- Prosessen var meget enkelt. Vi tok mål av plassen vi hadde til rådighet og reiste bort til Hurricane SpaBad. Der pratet vi med en hyggelig kar som hjalp oss med å lage spabad til de målene vi hadde. Han tilpasset det rett og slett til oss, forteller en fornøyd Skaugen. 

Videre forteller Skaugen at spabadet gjerne blir benyttet de dagene han eller familien trenger å roe ned og nyte. 

- Etter en slitsom og kald vinterdag er det fantastisk å sette seg i spabadet innendørs, slå på noe god musikk og la boblene varme deg opp, forteller Skaugen. 

Foreløpig har Skaugen og familien kun spabad hjemme i Porsgrunn, men han er inne på tanken om nå å få et badekar på hytta. 

- Vi har utendørs boblebad på hytta, men jeg liker dårlig å sitte utendørs i mange minusgrader, derfor har jeg planer om å bytte ut badekaret inne med et Hurricane spabad, avslutter Skaugen.

FØR OG ETTER: Torbjørn fikk et helt nytt bad etter han pusset opp og fikk seg et Hurricane SpaBad.

Åpningstider

08.00 - 16.00

Adresse

Hunsrødveien 27 Sandefjord, Norway 3241

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet