Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

PENSLE: Ananasen pensles med marinade før grillingen.

Dessert legger du på grillen

Annonse fra Sommermat

Sommerens grillmåltider fortjener en søt avslutning. Det er lettvint å forsyne seg med alt hjertet begjærer av delikatesser i fruktdisken og gi dem en omgang på grillristen. Grilla desserter er søtt, godt, veldig enkelt og kanskje til og med sunt.

Det er kokk Per Johansen som tipser og veileder oss gjennom grilling av ananas med honning og chili. Han er en nestor blant kokkene i Skien og har hatt svært mange av kokkene i distriktet inne som lærlinger på kjøkkenet sitt. Per deler raust med seg av oppskriftene han bruker når han griller dessert.

Ananas med chili

– Det jeg har tatt fram her, er ananas som jeg har skåret og delt i fire. Så har jeg laget en blanding av akasiehonning og pepper, chilipepper, som jeg har finhakket. Den blandinga har stått i kjøleskapet siden i går. Som du ser, har jeg laget ganske mye, sier kokken. – Honning- og chiliblandingen kan jeg bruke til neste helg eller om 14 dager eller en måned. Den kan du bare ha stående.

– Det som er viktig her, er at du må ta ut den harde stolpen i midten av ananasen. Den går det ikke an å spise. Noen er ikke så glad i ananas og synes frukten er litt skarp. Da har jeg et tips. Vi hadde besøk av noen fra Hawaii en gang. Gjesten vår tok en fire, fem saltkorn på fingeren og dro over ananasstykket for å ta bort noe av syren i ananasen.

– Jeg pensler ananasstykkene godt på begge sider. Det spørs selvsagt hvor mye jeg vil ha på av honning- og chiliblandingen, det er nok lurt å prøve seg litt fram. Legg stykkene på grillen, og la dem ligge til du ser sukkeret i honningen boble. Dette er fort gjort å grille hvis du har gjort ferdig alt på forhånd.

Per deler gjerne med seg flere av sine favorittdesserter. – Jeg er glad i søtt og har grillet frukt og bær i mange år, men å grille vannmelon har vært en ny og nydelig smaksopplevelse, også for meg, sier kokken fra Skien.

Grill Vannmelon – nydelig til kjøtt

Skjær melonen i passe skiver og legg direkte på grillen. Snu når grillstripene vises. Skivene skal bare lunes. Nydelig til kjøttretter som kylling eller svinefilet.

Dessertpakker

Lag dessertpakker med frukt og bær. Barna vil elske å lage sin egen pakke, og det vil kanskje gjestene dine også. Alt av frukt og bær kan brukes. Ta det du har, og tilsett søtning etter behov. Grilltid for de foreslåtte dessertpakkene: Sjekk etter 10 minutter. Frukten skal bare lunes.

RENSES: Det er viktig å rense ananasen grundig – og husk å skjære bort den harde stolpen i midten. Den kan ikke spises.
GRILLING: Ananasen grilles på ganske sterk varme, og den skal snus når sukkeret i honningen har begynt å karamellisere seg, forteller Per Johansen.

Noen flere oppskrifter

Ananas og fersken

Skrell ananas, og del i 4 deler, skjær vekk midten. Skrell fersken og skjær i båter. Fersk ingefær og stjerneanis legges på frukten og avgir smak til frukten under grilling. Søtes med akasiehonning - eller velg noe søtt du liker.

Banan

Skjær tykke, gode skiver av banan. Ha oppi nøtter som er tørrbrunet i panne. Mørk sjokolade raspes over, eller bruk rett og slett karamellsaus. Topp gjerne med litt salt smør. Legg gjerne i et par jordbær hvis du har.

Plommer eller Mango

Kokken anbefaler spesielt plommer fra Nyhus på Gvarv. Det koster mer enn andre, men er verdt hvert øre ifølge Johansen. Smuldre over noen Maryland Cookies, legg fersk ingefær og stjerneanis på frukten. Hell på akasiehonning, eller tilfør noe annet søtt du liker.

Lune epler

Lune epler slår alltid an. Ha epleskiver, rørsukker, kanel, nøtter og en smørklatt i pakka. Bruk eplene fra hagen eller andre du har i fruktkurven.

Alle dessertpakkene kan nytes med iskrem. Både sjokolade-, krokan- og vaniljeis er deilig. Vaniljekesam eller pisket kremfløte smaker også nydelig til den varme frukten.

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet