Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

REGNSKOGEN: Dyrene i Regnskogen lever i samspill med 200 ulike plantearter.

Den lille dyrehage - en opplevelse for barna

Annonse fra Den lille dyrehage

Alt som skjer i Den lille dyrehage, er rettet mot barn, men alt barna ser og opplever, vekker barnet i de voksne også. - Det er det som er greia vår. Vi ønsker at folk skal møte dyra og kose seg – både ungene og de voksne.

Terje Jensen er engasjert når han forteller om dyrehagens filosofi. Han er daglig leder i Den lille dyrehage, som ligger på Brokelandsheia, rett over grensa til Agder. – Årets nyhet hos oss er Kenguruparken. Det er fem voksne individer av arten wallaby som har flyttet inn, men kanskje er det en kengurubaby på vei? undrer Jensen. – Dyra er flotte å omgås med og er nysgjerrige, men avventende. De liker å stå tre meter unna, kikke på deg og lure på hvem du er.

Tilrettelagt for dyra

I den lille dyrehage foregår alt på dyras premisser. – Dyra stortrives hos oss, sier Jensen. – Du kommer nær dem, men det er dyra selv som velger hvor nær de går gjestene.

Området der Kenguruparken ligger, er på to mål. Kenguruene skal bo der sammen med to emuer. Gjestene kan gå helt bort til der emuene oppholder seg, men dyra har en egen del der det er fysisk skille mellom publikum og strutsene. – I Kenguruparken går gjestene i en sløyfe. Dyra beveger seg fritt og har sine friområder.

Panser-Svein

– Regnskogen vår er det største hos oss, sier Jensen. – Dette er en unik attraksjon i Norge. Her lever lemurer og flere arter småaper, sommerfugler, beltedyr, øgler, skilpadder, fugler og fisk. Krokodiller og slanger holder til i et område avgrenset fra publikum. Det er fuktig og varmt der, og det er som å gå på ekspedisjon i en virkelig regnskog. Her har vi 200 ulike plantearter med mange tusen vekster som samspiller med dyra.

I påsken flyttet Regnskogens seneste innbygger, beltedyret, inn. Han heter Panser-Svein og farter rundt på jakt etter insekter og annen mat i regnskogen.

Dagsprogram

Hver dag kan du være med dyrepasserne og mate Panser-Svein og de andre dyra. – To ganger om dagen kan du holde en slange, forteller Terje Jensen entusiastisk. – Akkurat det er en barriere å bryte for noen, men mange får en aha-opplevelse av hvor fascinerende det er.

Jensen anbefaler å planlegge besøket i dyrehagen. – Sett av minst 3-4 timer, bruk gjerne hele dagen. Vi har kafeteria med god mat, men du kan også bruke grillområdet. Uteområdet har natursti og lekeplass. Ute er det gårdsdyr, griser og geiter, som gjestene kan klappe på, og bak et gjerde holder surikatene våre til. Til tross for gjerdet kommer du veldig nær de nysgjerrige og sosiale dyra. Hos oss møter du surikatene og de andre dyra ansikt til ansikt, avslutter Terje Jensen.

DYREPASSERE: Dyreansvarlig Nils Harald Reiersen og daglig leder Terje Jensen i Regnskogen.
KENGURUPARK: Det er fem kenguruer av arten wallaby som utgjør innbyggerne i den nye Kenguruparken.
BELTEDYR: Panser-Svein er den sist ankomne i Regnskogen i Den lille dyrehage.
BABY: Fem voksne kenguruer har flyttet inn i Kenguruparken. Skulle det dukke opp en baby, er hun eller han hjertelig velkommen.
Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet