Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Drømmebryllup i vakre omgivelser

Annonse fra Brattrein Hotell

Ved bredden av Heddalsvannet, ligger Brattrein Hotell idyllisk til. Bryllup er den viktigste dagen når kjærligheten skal feires med familie og gode venner.

Brattrein Hotell ligger unikt plassert i Telemark med en fantastisk utsikt og en varm atmosfære. 

Hos oss får brudeparet hjelp til å oppfylle sine ønsker for den store dagen.

Fremtidige brudepar blir tatt imot av våre erfarne selskapsansvarlige. 

Bryllup er en viktig dag, ikke bare for dere som par, men også for oss på Brattrein Hotell, og vi legger til rette for at bryllupsfeiringen skal stå til forventningene.

Våre bryllupsansvarlige står for all planleggingen slik at dere kan stole på at alle detaljer blir ivaretatt. 

Alt dere trenger å gjøre er å nyte dagen!

Brattrein Hotell har lokaler som velegnede for å feire bryllup. 

Våre lokaler passer for små, intime bryllup og storbryllup med opptil 90 gjester. 

Hotellet har 25 rom slik at brudepar og gjester kan overnatte. Dagen etter festen samles dere til en velsmakende frokost.

Det er også mulig å reservere hele hotellet til bryllupsfesten.

Bryllupsdagen er et av livets høydepunkt, en dag da alle hjerter gleder seg og alt er perfekt.

Vi ser frem til å ønske brudepar og gjester velkommen på den store dagen! 

Takk for et fantastisk midtsommerbryllup. Takk for lydhørhet og samarbeidsevner slik at våre ønsker ble oppfylt. Vi er så fornøyd med valg av Brattrein som ramme for vår store dag.

Sara & Aksel, 2017

Brattrein Hotell

• Brattrein Hotell er et hyggelig og intimt hotell plassert landlig til, like utenfor Notodden sentrum.

• Hotellet er omgitt av en egen park, med rom for aktiviteter av forskjellige slag og en nydelig utsikt over Heddalsvannet og Lifjell.

• Brattli Hotell passer utmerket for en bryllupsfeiring, og vi har egne bryllupsansvarlige som tar ansvar for hele planlegging sammen med brudeparet. Dermed blir alle detaljer ivaretatt.

• Hos oss blir du møtt med en varm og lun atmosfære.

• Brattrein Hotell var Norsk Hydros kurs- og konferansehotell fra 1957 og frem til våre dager.

• Her har store tanker blitt drøftet og viktige beslutninger tatt. Historien går videre og dagens eiere ønsker å ta vare på menneskene i teknologien. 

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet