Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Et velsmakende samarbeid på bryllupsdagen

Annonse fra Mathuset Skien og Porsgrunn

Bryllup er en stor begivenhet og dagen da alt skal være perfekt.

Adresse
Avdeling Skien
Vatner Ring 26, 3725 Skien

Avdeling Porsgrunn
Porselensveien 32, 3930 Porsgrunn


Følg oss på Instagram

Mathuset er din velsmakende samarbeidspartner slik at bryllupsdagen går som planlagt. Alt dere trenger å gjøre er å nyte dagen, samvær med gjester og maten!

Bryllupssesongen er en hektisk periode, og Mathuset bistår i rundt 50 bryllup i året. Vi har opparbeidet oss en solid kunnskap om den store dagen.

Det er ikke bare brudepar og gjester som synes dette er herlig dag. Kokkene på Mathuset har det også aller mest gøy når de får ta del av bryllupet. For dem er dette en dag og anledning som krever og forplikter – og da er de i sitt ess. 

Som en cateringsleverandør med egne selskapslokaler i hele Grenland kan Mathuset bistå i alle sammenhenger. Vi har arrangert alt fra rustikke gårdsbryllup, det klassiske selskapslokale, grilling på en øy eller tapas midt i byen. 

Serverte middager med tre eller flere retter er fortsatt populært, men vi ser en økende trend av alternative menyer. Grillbuffé under åpen himmel, tapas og buffé. Det er et hav av muligheter, som alle skaper en fantastisk atmosfære.

Uansett om brudeparet ønsker ett av Mathusets lokaler, eget lokale, ønsker å være ute eller på en låve, sette opp et telt på en øy – vi hjelper dere med planlegging og maten.

Det viktigste for Mathuset er at brudeparet får det akkurat som de vil. Dere kommer til oss med deres ønsker, så er det opp til oss å planlegge godt og levere enda bedre.

Vi lytter, innhenter mest mulig informasjon før vi kommer med innspill basert på vår erfaring. Til slutt vil vi sitte igjen med det perfekte oppsettet for en av livets aller største dager. 

I løpet av de siste 10 årene har Mathuset vokst fra to kokker og en lærling til 20 kokker og tre lærlinger med avdelinger i Skien og Porsgrunn.

Vi bistår i bryllup i Telemark og nærliggende fylker.

Ønsker du en serviceinnstilt og kvalitetsbevisst samarbeidspartner til den store dagen, da er Mathuset den å kontakte. 

Mathuset Skien og Porsgrunn

• Mathuset er synonymt med kvalitet, god service og 100 % fornøyde kunder.

• Mat er personlig og vi setter vår ære i å lage den slik at det frister til gjentakelse.

• Vi leverer catering og selskapsmat til alle anledninger.

• Vi har egne selskapslokaler i hele Grenland. 

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet