Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Skjæring som det gnistrer av!

Annonse fra Industrisveis AS

I verkstedet i Porsgrunn gnistrer og spruter det rundt de ansatte. Store stålplater og tynnplater skal skjæres til og leveres rundt om i fylket.

Adresse
Versvikvegen 9, 3937 Porsgrunn

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:00  

- Industrisveis AS startet opp av min far, Olav, som hadde jobbet mange år i bransjen, forteller daglig leder Frode Thorsby. Olav startet først Thorsby Mobilsveis, med mange mindre sveiseoppdrag. I 1993, startet han Industrisveis AS sammen med John Stenberg.

I dag er bedriften overtatt av Frode, som er stolt av å kunne videreføre bedriften og opprettholde det gode ryktet.

– Jeg var ikke gamle gutten da min far startet opp, men jeg startet ikke i Industrisveis, forteller Thorsby. Fagbrevet tok jeg et annet sted, og jeg jobbet i flere andre selskaper først. Jeg ville ha med meg litt erfaring utenfra først. 

Frode Thorsby har overtatt familiebedriften Industrisveis (Foto: Svein Hansen)

– Far jobbet seg opp fra bunnen og til hva selskapet er i dag. Han har alltid jobbet mye, og litt etter litt overtatt ansvaret til meg. Dessverre gikk han bort i desember i fjor, i en alder av 59. Målet er naturligvis å drive på best mulig måte, understreker han.

Siden oppstarten i 1993 har Industrisveis hatt en spennende utvikling på skjæring av plater og industrisveising. Vi har investert i teknologien og fremstår i dag som et av Norges mest allsidige verksteder i skjæreteknikk. De 19 ansatte er fordelt på verksteder i Porsgrunn og Skien. Her skjærer de med metodene gasskjæring, plasmaskjæring, laserskjæring og vannstråleskjæring.

Laser- og vannskjæring er en suveren måte å produsere prototyper og produkter i små til middelstore serier. Man behøver ikke å lage spesielle verktøy, så det blir en meget økonomisk og rask produksjonsstart. 

En solid og lokal bedrift

– Vi har tre avdelinger, Skjæreavdelingen i Porsgrunn, Mekaniskavdeling og Laser- og tynnplateavdelingen i Skien, forteller John Steinberg. Han var med på oppstarten, aldri som ansatt, men som styremedlem og medeier.

På den mekaniske avdelingen leveres tjenester for industri (industrianlegg, bygg, skip og offshore), entreprenører (forskjellige typer pelehoder), våre egne CE godkjente grave/pusseskuffer og samarbeidspartnere på hydraulikk og maskinering.

Laser- og tynnplateavdelingen står for laserskjæring og tynnplatebearbeiding (skaper, paneler, pulter, kontrollpaneler), skilt, lasergravering, sveis og overflatebehandlinger (lakkering, kromatisering, galvanisering og sandblåsing).

Fanny Øyborg kjører en skjære rigg

Navnet Thorsby står sterkt i bransjen, og et godt rykte er viktig for at kundene skal finne veien. Industrisveis ønsker å være en lokal bedrift, men har kunder også utenfor Skien og Porsgrunn.

– Vi startet lokalt, men bygd oss opp en solid kundekrets utover i fylket og resten av landet, fortsetter Thorsby.

Produksjonen er ikke standardisert, men tilpasses kundens behov. Selskapet er heller ikke knyttet til én bransje, men leverer til ale bransjer, inkludert olje og offshore.

– Vi har spesialisert oss på å kunne levere på kort tid, og vi får gode tilbakemeldinger på at vi er dyktige, holder frister og leverer kvalitet på produktene våre, fortsetter Thorsby.

En stor og fast kundebase gjenspeiler at Industrisveis leverer og at produktene oppfyller kravene til kvalitet som kundene stiller.

Industrisveis har etablert seg på markedet og kommer til å forbli der i mange år fremover! 

Industrisveis AS

• Industrisveis AS startet i 1993 og har hatt en spennende utvikling på skjæring av plater og industrisveising.

• Gjennom investering i teknologi framstår vi som et av Norges mest moderne og allsidige verksteder i skjæreteknikk.

• Vi skjærer med metodene gasskjæring, plasmaskjæring, laserskjæring og vannskjæring.

• Vi kan levere tjenester mot industrien (industrianlegg, bygg, skip og offshore) og entreprenører.

• Vi har samarbeidspartnere med hydraulikk og maskinering. 

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet