Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi graver for den lokale utviklingen

Annonse fra Per Ole Moen AS

Det startet med langtransport og så ble det gravemaskiner. Ingen tvil om at Per Ole Moen har entusiasme for store maskiner!

Adresse
Heisholtvegen 55, 3830 Ulefoss

Per Ole Moen sitter i førerhuset på gravemaskinen og lemper store mengder med grus opp i lastebilen. Maskinen jobber iherdig og løfter tonn etter tonn som skal vekk for at nye veier skal bygges eller næringsbygg skal opp. Nå er det 15 år siden Moen byttet ut lastebilen med gravemaskin, et valg han ikke angrer på.

– Vi tar alle oppdrag hvor de skal graves eller noe skal massetransporteres sier han mens han tar en pause fra gravingen. Den store maskingrabben hviler lett på sandhaugen foran ham, og tar en velfortjent pause mellom slagene. 

Asbjørn Eriksen og Per Ole Moen (fra venstre) tar seg en velfortjent pause fra gravingen (Foto: Svein Hansen)

– Jeg startet opp sammen med en annen person, så var det bare meg en periode, men i dag er vi syv ansatte, forteller han mens han lener seg tilbake i førerhuset. Jeg måtte jo utvide når arbeidsmengden økte, og i dag er maskinene våre ute på oppdrag i Ulefoss, hvor det er oppgraving av parkeringsplasser og midtrabatter. I tillegg har vi folk i gang på Fon, hvor Statens Veivesen er i gang med noen prosjekter. Det er en ganske så omfattende jobb på to år, som er ferdig til høsten.

Med en stadig økende arbeidsmengde er han glad for at han har fleksible ansatte som ikke har noe imot å jobbe utover kvelden. Det hender at Moen har måtte leie inn fagfolk, men han liker best å klare seg selv.

– Viktigst er naturligvis at jobben blir utført grundig, så det er godt med ansatte som ikke er redd for å jobbe litt ekstra når det er behov, sier han.

Selskapet har opparbeidet seg et godt rykte, og dermed kommer oppdragene også. Moen har flere store entreprenører som ringer når det skal graves eller store mengder skal flyttes på.

– Kunden legger vekt på kvalitet og pris. Vi vet vi at arbeidet vi utfører er kvalitet, og vi er konkurransedyktige på pris, fortsetter han. 

Per Ole Moen synes det er greit å slippe spakene en gang imellom (Foto: Svein Hansen)

Overraskelser i sanden

Jobben som maskinentreprenør kan noen ganger by på overraskelser, og det er ikke alltid man er forberedt på hva som skjuler seg under bakken. Moen har vært med på å grave opp både biler, gamle vannledninger i tre og spydspisser – til stor glede for arkeologene.

– Det gir jo et lite avbrekk i hverdagen, men stort sett så går det som planlagt og gravingen utføres innen tidsrammen, sier Moen.

Den drevne gravemaskinføreren er opptatt av å være en lokal entreprenør. For tiden er det stor pågang i nærområdet, og de fleste av oppdragene utføres her. Noen ganger er jobbene utenfor, men det er i Ulefoss og omegn han trives best.

– Her har jeg det bra, og det er fint å kunne bidra med utvikling i området hvor jeg holder til, understreker han. Dessuten er det alltid kjekt å jobbe lokalt, for vi er kjent i området og vet hvor tippeplasser, kabler osv. er slik at arbeidet blir mer effektivt.

Per Ole Moen hjelper deg med alt fra små til store oppdrag. Enten det gjelder drenering, grunnarbeid, utforming av hager eller landskap eller graves opp for nedlegging av rør og avløp så kommer de erfarne maskinentreprenørene og får jobben gjort! 

Per Ole Moen AS

• Per Ole Moen AS utfører alt av gravearbeid og massetransport. 

Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet