Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Alt du trenger for en super ferie

Annonse fra Color Line

Etter en morsom dag i opplevelsessenteret Lalandia kan dere slappe av i de deilige feriehusene, og tilbringe tid sammen med dem dere er aller mest glad i. Velkommen til et paradis av opplevelser!

I Lalandia i Billund finner dere Skandinavias største badeland, hyggelige kjøpesentere med spennende butikker, familievennlige spisesteder, god underholdning og en mengde morsomme aktiviteter for hele familien.

Og du trenger ikke reise langt for å komme hit, eventyret ligger bare en kort tur unna Norge. Color Line Superspeed tar deg behagelig fra Norge til Danmark på mellom tre og fire timer. Båten har to daglige avganger til Hirtshals fra både Larvik og Kristiansand, og herfra er du bare en biltur unna Billund og Lalandia.

Her kan du få mer info om Lalandia i Billund

Flotte feriehus

Det er ikke uten grunn at Lalandia er Danmarks mest populære feriested. Med totalt 837 feriehus samlet midt i smørøyet av Legoland Billund Resort, er alt tilrettelagt for at hele familien skal kunne kose seg. Feriehusene finnes i ulike størrelser, med plass til fire, seks eller åtte personer, og alle er moderne og lekkert innredet og har en egen terrasse der hele familien kan slappe av. Reiser dere flere familier sammen er dette et ypperlig sted å bo. Her bor man nær hverandre med alle fasiliteter og opplevelser i umiddelbar nærhet.

Sjekk Color Lines pakketilbud til Legoland Billund Resort for hele familien

FERIEHUS TILPASSET DINE ØNSKER: Feriehusene har eget bad, kjøkken og terrasse. Her ligger alt til rette for å kose seg.
Feriehusene har eget bad, kjøkken og terrasse. Det finnes også feriehus for deg som ønsker litt ekstra luksus som eget deilig boblebad og velgjørende badstue. Det finnes naturligvis også handikapvennlige feriehus.

Skandinavias største badeland

Lalandia Aquadome byr på et hav av våte og morsomme opplevelser, og er en av de store fornøyelsene du kan oppleve under oppholdet ditt. Bassengene er omringet av palmer, grotter og klipper, som skaper en tropisk følelse i den 10 000 kvadratmeter store vannparken. Og her finner du også Tornadoen, som er Nord-Europas største vannsklie, i tillegg til fem andre rutsjebaner av ulike størrelser.

I 2015 kom Wild River, Europas lengste utendørs vannsklie. Wild River byr på 167 meter med fossende vann og spennende svinger. Etter en tur i den nye Wild River-vannsklien kan hele familien svømme og leke i et helt nytt utendørs svømmebasseng eller sole seg og slappe av i det populære uteområdet med liggestoler og spabasseng. Dette området blir utvidet slik at det blir enda bedre plass til å nyte badelivet under åpen himmel. Både vannsklien og det nye svømmebassenget har oppvarmet vann og vil være åpne hele året.

ET VANNPARADIS: Her kan både små og store boltre seg i bølgene i bølgebassenget, suse ned vannskliene eller nyte et deilig boblebad. Foto: Lalandia Aquadome

Det er også tatt særlig hensyn til at familiens aller minste skal kunne kose seg. Barnebassenget har en vanndybde på kun 30 centimeter og en temperatur på 32 grader, slik at smårollingene kan plaske rundt i trygge og behagelige omgivelser.

Her kan du lese mer om Lalandia Aquadome!

Fart og moro med ski på beina

Er du mer interessert i snørike omgivelser, kan man utfolde seg i gøyale vinteraktiviteter. Winter World er en innendørs vintersportarena for de som er ute etter litt fart og moro. Her kan du leke deg i akebakken, kjøre morsomme bumpercars på isen, eller teste dine egne ferdigheter i skibakken og på skøytebanen.

Der de eldre barna også vil more seg med bowling og minigolf sammen med de voksne, vil de yngste elske det store innendørs lekelandet Monky Tonky Land. Her kan de delta i barnevennlige aktiviteter, more seg i skliene og på små ballbaner, eller bygge spennende ting i det store lekeområdet med utallige legoklosser.

FOR SNØELSKERNE: Winter World er en innendørs vintersportarena for de som er ute etter litt fart og moro.

Mye spennende for én pris

I opplevelsessenteret Lalandia finner du også gode muligheter for shopping og restaurantkos. Den store arkaden Lalandia Plaza er bygget som et sydeuropeisk torg som alltid står under blå himmel. Og bak disse flotte husfasadene finner du barnevennlige restauranter, spennende butikker og masse underholdning.

Be happy!

Som gjest hos Lalandia Feriehus kan du skaffe deg fordelskortet Be Happy Pass. Kortet er gratis når du bestiller reisen via Color Line. Med Be Happy Passet i hånden vil du og familien få gulltilbud på alt fra mat og drikke, til opplevelser. Se alle Be Happy Pass-fordelene her

Velger dere å bo på Lalandia vil adgangen til badelandet Aquadome og lekelandet Monky Tonky Land være inkludert i prisen, og Lalandia Ekspressen gjør det enkelt å komme seg fram og tilbake mellom feriehusene og senterbygningen. Feriehusene er derfor det ideelle utgangspunktet for å kombinere familiehygge med uforglemmelige opplevelser.

Byen Billund er først og fremst kjent for fornøyelsesparken, men det er mye annet å oppleve i området rundt. Legoland Billund Resort har nemlig slått seg sammen med Lalandia, Givskud Zoo, og hele åtte kommuner, om å realisere en drøm: å skape verdens beste sted for familieferie. Så utlev drømmen. Vær viking for en dag, eller prinsesse på et slott. Dra på hvalsafari og opplev verdensarven i Vadehavet eller i honninghjertebyen Christiansfeld. Besøk Nordens elste by, Ribe. Shop amok og kjøl deg deretter ned med årets beste dukkert – på en sandstrand i særklasse. Velkommen!

I KLATREVEGGEN: Med så masse aktiviteter å velge mellom er det duket for deres beste ferie noensinne. Foto: Color Line
Redaksjonen i Telemarksavisa har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet