L  KALT NÆRINGSLIV

Høsten 2022

TENK SMART, KJØP BRUKT:

– Det meste kan vare i
mange flere år

Noen ganger lønner det seg å gå for Plan B, i alle fall når det kommer til IT-utstyr. – Vi tilbyr pent brukte produkter med topp kvalitet til en brøkdel av prisen, forteller Per Syvertsen.

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Mange kjøper nytt IT-utstyr i forbrukerkvalitet og tror det skal vare i årevis. De fleste blir som regel skuffet, sier daglig leder i Plan B IT.

Dersom du for eksempel kjøper en ny bærbar forbruker-PC til cirka 5000 kroner, vil denne over tid bli vesentlig tregere og ha betydelig kortere levetid enn en brukt business-modell i samme prisklasse.

Per Syvertsen forteller at de det siste året har solgt mye til blant annet mindre bedrifter, studenter og andre privatpersoner som virkelig har fått øynene for det geniale konseptet til Plan B IT.

– PC-ene vi selger er vanligvis mellom tre og fem år gamle. Etter at vi har oppdatert den med Windows 10 funker den som bare det, og kan fint vare i fem år til. Kanskje enda lenger hvis du behandler den bra.

LØNNER SEG: Plan B IT tilbyr profesjonelt datautstyr med høy kvalitet til en rimelig penge: – En ny forbruker-PC vil over tid bli vesentlig tregere og ha betydelig kortere levetid enn en lite brukt business-modell i samme prisklasse, forteller daglig leder Per Syvertsen.

– Viktigere enn noen gang

Det er ikke bare bedre ytelse og lavere pris som gjør at stadig flere velger å kjøpe brukt hos Plan B IT. Miljøaspektet er viktigere enn noen gang.

– Størsteparten av klimautslippet stammer fra produksjonen. Det vil si at miljøavtrykket allerede er satt flere år før du kjøper utstyret av oss, sier Per.

Han forteller at det er en økende bevissthet rundt gjenbruk i bransjen på global basis. Blant annet har et land som Frankrike innført en lov om at minst 20 prosent av alle offentlige anskaffelser skal være brukt utstyr.

– Vi ser at bevisstheten øker også her til lands, både i offentlig og privat sektor. Uansett virksomhet kan vi skaffe utstyret du trenger.

Mange kjøper en ny forbruker-PC og tror den skal vare i årevis. De fleste blir som regel skuffet.

"

Hos Plan B IT kan du få en brukt business-modell med lengre levetid til en betydelig lavere pris.

Per Syvertsen

"

Hvem er Plan B IT?

Les mer her

Litt brukt, helt trygt

Produktene du får hos Plan B IT er profesjonelt IT-utstyr som har vært brukt i treårige leasingavtaler i bedrifter.

– Det er et krav at leasing-utstyr må ha en levetid på minst tre år, og det stilles krav til hvordan utstyret behandles. Dermed er du sikret et pent brukt produkt som har mange år igjen, mener Per.

Han understreker at alt blir grundig kontrollert før det videreselges. Blant annet blir alle tidligere data slettet og utstyret oppdatert med nyeste Windows-versjonen.

– Ikke bare kjøper du pent brukt utstyr til en brøkdel av prisen. Alle våre produkter leveres med 1 års garanti, som du eventuelt kan utvide til tre år om ønskelig. En trygg og god handel, helt enkelt!

Selger Yngve Bergman
Partner Geir Atle Fegri

Perfekt for mindre bedrifter

Selv om Plan B IT har mange private kunder, er det kanskje bedriftsmarkedet som er det viktigste satsningsområdet. Her dekker de alle IT-behov i små og store bedrifter.

– Vi har hele «rangen» av utstyr, inkludert alt fra bærebare arbeidsstasjoner for avansert bruk til enkle stasjonære maskiner. I tillegg tilbyr vi alt fra serverløsninger til office-pakker som Microsoft 365.

Per forteller at de også hjelper deg som skal skal starte nettbutikk. Her kan Plan B IT bistå med alt fra utvikling og oppsett til hosting og markedsføring.

Målet er å bygge enkle men solide nettbutikker til en rimelig penge. og hjelpe bedriften med å komme i gang.

– Konseptet vårt passer veldig bra for nystartede bedrifter, kanskje spesielt de mindre. Her kan det være mye å spare på å bruke oss.

Lokalt servicepunkt

Siden Per Syvertsen etablerte Plan B IT i 2019, har firmaet opplevd stadig større etterspørsel. I dag er de tre ansatte, alle med lang erfaring fra IT-bransjen.

– Målet er å ta konseptet enda et skritt videre, og tilby mer enn bare produkter og utstyr. Vi skal kort sagt være en totalleverandør innen vårt segment.

Foruten salg av produkter gjennom nettbutikkene planbit.no og itgarasjen.no tilbyr de service, reparasjon og oppgradering av IT-utstyr.

– Vi ønsker å være tilstede for lokale bedrifter og andre i lokalmiljøet. Du kan komme til oss og vi kan komme til deg. Det er bare å ta kontakt, oppfordrer Per.

Kontakt

Adresse
Bjønnveien 23
3962 Stathelle

Telefon: +47 35 96 35 96
E-post:  [email protected]

Foto: Rune Enstad