NÆRINGSLIVET INFORMERER

Eskeland 1.jpg

Byggmesteren som har taket på det meste

Han har holdt på helt siden 1980, og er en håndverker av "den gamle skolen". Uansett hvor liten eller stor jobben er, kan du være trygg på at den blir gjennomført ned til minste detalj – uansett hvor høyt oppe den utføres. Byggmester Jan Eskeland har taket på det meste!

Jan Eskeland - logo.jpg

ANNONSØRINNHOLD FRA

Jan Eskeland er en dreven håndverker. Med erfaring som tømrer siden 1980, kan han se tilbake på 40 år med allsidig virksomhet i bransjen.

De første årene drev han for seg selv, men i 1996 omdannet han firmaet til Byggmester Jan Eskeland AS. I dag er de til sammen fire ansatte, inkludert sjefen sjøl.

– Vi driver med det aller meste når det kommer til tømrerarbeider og byggmestertjenester. For oss er det like spennende å jobbe med nybygg og tilbygg som med rehabilitering og restaurering, sier Jan.

Selv er Jan hva han omtaler som en håndverker av «den gamle skolen». Det betyr at kvalitet og presisjon alltid står høyt i kurs, der alt er gjennomtenkt og gjennomført ned til minste detalj.

– Jobben vår er å utføre skikkelig håndverk. Det er det vi lever av. Vi er aldri ferdig med et prosjekt før vi selv er helt fornøyde. Da vet vi at kunden også blir fornøyd. Selv om vi kanskje er litt pirkete noen ganger, er det alltid til beste for kunden, understreker den erfarne byggmesteren.

Kontakt oss

Adresse
Grønnerødvei 133, 3719 Skien

Telefon: 971 90 641
E-post:  by-jan@online.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Eskeland 2.jpg

Byggmester Jan Eskeland tar gjerne hele jobben med å renovere det gamle taket ditt. Svart takstein er tidløs klassiker som passer til de fleste hus.

Tett tak er det aller viktigste!

For de fleste av oss er tak over hodet en selvfølge. Likevel er det ikke dermed sagt at et tett tak er det.

– Taket er kanskje den aller viktigste delen på et hus. Er ikke det i tett, kan det bli riktig så ubehagelig. Et utett tak kan også føre til mange følgeskader som kan bli kostbare å utbedre, sier Jan.

De siste årene er nettopp rehabilitering og omlegging av tak noe av det Jan Eskeland og kollegene har jobbet aller mest med.

Kunnskapen omfatter alle typer tak – fra moderne, flate tak til tradisjonelle tak med fall. Som takspesialist har de erfaring med både stein, papp, shingel og stål. Hva du ønsker, er helt opp til deg.

– Det går mye i takstein for tiden, svart så vel som teglrødt. Dessuten er det flere produsenter som har begynt å levere takstein med solceller, noe jeg tror kommer til å bare bli mer populært fremover, mener takspesialisten.

Firmaet er også leverandør og montør av takvinduer fra Velux, som kan bidra til å gjøre underverker for lysforholdene i en ellers mørk toppetasje.

– Dagens takvinduene har blitt veldig bra, og har trelags isolerglass som standard. Kombinert med en lyssjakt kan du enkelt få betydelig mer dagslys inn i for eksempel en smal gang, sier Jan.

Eskeland 3.jpg

Byggmester Jan Eskeland har taket på det meste! Her er det en større gårdsbygning som har fått nye takplater.

Nyttige tips fra takspesialisten

Selv om et tak normalt holder i flere tiår, vil det fra tid til annen trenge en sjekk. Etter mange år i bransjen, har Jan Eskeland vært borti det meste. Han kommer gjerne på befaring for å se hva som eventuelt må gjøres.

– Gammel takstein blir ofte sprø som følge dårlig lufting mellom undertaket og steinen. Har du mange istapper fra takrennene, er det også noe som ikke er som det skal være, sier han.

Daglig ser han mange tak som definitivt burde ha vært sjekket for eventuelle skader eller mangler.

Opplever du lekkasjer på loftet, er det ikke sikkert at det er mer enn et par takstein som har flyttet seg. Mange sliter også med utette beslag rundt pipa. I tillegg er det mange som slurver med å renske takrennene for løv og skitt.

– Det er mye billigere å sjekke og eventuelt utbedre ting jevnlig enn å la det skure og gå. Da kan det fort bli dyrt, påpeker den erfarne takspesialisten.

Skal du totalrenovere taket, er det en jobb som normalt tar 2-5 uker, avhengig av størrelse. Med Byggmester Jan Eskeland kan du til gjengjeld være trygg på å få et tak med lang varighet.

– Det er ikke uvanlig at takstein holder i 40 år, hvis det det vedlikeholdes regelmessig, avslutter han.

Byggmester Jan Eskeland AS

  • Firmaet ble startet av byggmester Jan Eskeland i 1980.
  • Vi har 30 års erfaring med restaurering, rehabilitering, nybygg og tilbygg.
  • Vi er opptatt av å levere kvalitet, og vi er aldri ferdige med et prosjekt før vi selv er fornøyde.
  • Våre medarbeidere har lang erfaring med ulike typer håndverkeroppdrag.
  • Vi holder til i Skien i Telemark, og har primært kunder i Grenlandsområdet.
  • Medlem av Norges byggmesterforbund og sentralgodkjent for ansvarsrett.