Meldingen ble sendt av Antonino Fiorentino som jobber i administrasjonen i Sorrento.

Karantene og isolasjon

Fiorentino meldte om følgene av korona-viruset:

- Sorrento startet akkurat i dag med tre positive tilfeller, mens omtrent 100 personer er isolert eller i karantene - for det meste personer som var tilbake i Sorrento fra Nord-Italia og som må isoleres i 15 dager for å forhindre utbrudd.

- Alle restauranter, barer og butikker i Sorrento er stengt, også de fleste hotellene. Skolene er stengt. De fleste av byens arbeidere jobber hjemmefra.

- Ekstraordinær rengjøring og desinfisering av gater, offentlige steder og miljøer er i gang. Innbyggerne kan bare dra ut av hjemmet for å handle (bare én person), for å lufte hunden (bare én person), for å gå på arbeid. Ingen andre får lov til å gå rundt.

- Alle er pålagt gode forholdsregler: hold avstand, bruke hansker og beskyttelsesmasker. Dette er en begrensning av personlig frihet for allmenne interesser.

Tøft

Kultursjef Guro Honningdal synes det hyggelig å få en hilsen fra Italia hvor innbyggerne opplever en så dramatisk situasjon.

- De har så langt hatt det tøffere enn oss i Norge, og dette viser hva vennskapsby-relasjonen kan bety, sier Honningdal.

- Vi har jevnlig kontakt med Sorrento, der Ibsen er sentral, og de er flinke til å pleie forholdet.

Gjengangere i byen

I Sorrento bodde Ibsen på Hotel Tramontano i seks måneder mens han skrev på skuespillet "Gjengangere". Han skal også ha bodd på et pensjonat i byen. "Peer Gynt" skal i tillegg ha blitt fullført i Sorrento.

Ifølge VG er Italia nå det landet med flest koronvirus-dødsfall i verden. Etter fire uker skal mer enn 3400 personer være døde.

En oversikt viser at 605 personer er registrert å være virusrammet i regionen til Sorrento.