Sørafrikanske grillviner

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det grilles mellom bakker og berg, ved blanke skogsvann og grønne sletter, opp mot fjell og vidde i vårt Norge i miniatyr; Telemark.

DEL

Røde grillviner fra Sør-Afrika passer godt til. De utmerker seg nemlig med gode rasjoner fruktighet kombinert med passelig syrlighet og pent avrundete garvestoffer. TA har plukket ut fire produkter der prisen er moderat og kvaliteten er fullt på høyden.

Nr 20374 Two Oceans Merlot Shiraz Cabernet Sauvignon 2008 kr 91,80

Distell, Western Cape, Sør-Afrika (Finnes i samtlige butikker)

Rødvin. Druer:40% merlot, 40% shiraz, 20% cabernet sauvignon. Så vidt fatlagret.

Ganske lys purpur. Pen duft av grønne urter, pepper, bålrøyk og skogsbær. Delikat, slank, saftig, fruktig og leskende med noe restsødme. Bra friskhet i ettersmaken.

Passer til: Grill, rødt kjøtt, pizza, pasta eller hygge.

Konklusjon: Saftig og fruktig tørsteslukker. Meget bra kjøp!

Nr 15555 Kumala Shiraz Mourvèdre 2008 kr 100

Constellation South Africa, Western Cape, Sør-Afrika (Porsgrunn og Skien)

Rødvin. Druer: 80% shiraz, 20% mourvèdre. Ikke fatlagret. Flaskemodnet 3 måneder.

Dyp purpur. Duft av syltede kirsebær og bjørnebær med et streif av pepperfrukt og røyk. Delikat, slank, elegant, frisk og rund. Frisk ettersmak.

Passer til: grill, rødt kjøtt, pizza, pasta eller hygge.

Konklusjon: Ny frisk etikett og nytt friskt innhold. Beste Kumala så langt!

Nr 51431 Nederburg Shiraz Viognier 2008 3 liter BiB kr 369,90

Nederburg, Sør-Afrika (Bestillingsutvalg)

Rødvin. Druer: 97% shiraz, 3% viognier. Fatlagret.

Dyp blårød. Mektig aroma av bjørnebær, skogsbær, pepper og mørk sjokolade. Smaken følger opp med god fylde og mørkt bærpreg. Bra syre. Passe varm ettersmak.

Passer til: Grill, rødt kjøtt, pizza, pasta eller hygge.

Konklusjon: En pappvin med god fylde og smakstrøkk.

Nr 51236 Zonnenbloem Shiraz Mourvedre Viognier 2006 kr 114, 90

Zonnenbloem Wines, Stellenbosch, Sør-Afrika (Bestillingsutvalg)

Rødvin. Druer: 85% shiraz, 13% mourvèdre, 2% viognier. Fatlagret.

Dyp rødfiolett. Heftig aroma av mørke skogsbær og kirsebær, røyk og eucaplyptus. Fyldig smak med pen fruktkonsentrasjon og balanse. Avrundete garvestoffer i en bra ettersmak.

Passer til: Grill. Rødt kjøtt, vilt eller hygge.

Konklusjon: Den koster litt mer, men har både fylde og kompleksitet som står seg godt.

Artikkeltags