Provence, Rhone og tilliggende herligheter

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Vi har testet rødviner fra Côtes de Provence, Côtes du Rhone og Rhones satelitter som Costières de Nîmes og Côtes de Lubéron. Her er våre fire favoritter!

DEL

Nr 44404 CDR 2005 kr 99,90

André Brunel, Rhône, Frankrike (Skien og bestillingsprisliste)

Rødvin. Druer: 80% syrah, 20% grenache. Ikke fatlagret.

Svært dyp purpurrød farge med rubinnyanser. Forførende varm aroma av moreller, plommer, hvitpepper og urter. Middels fyldig, kirsebærsyrlig og strukturert smak. Lang fast ettersmak.

Passer til: Storfe, småfe, smaksrike kjøttgryter.

Konklusjon: Herlig barsk og real matvin!

Nr 15420 Chateau Mauvanne Cuvée 2 2000 kr 147,50

Chateau Mauvanne, Côtes de Provence, Frankrike (Basisprisliste-Testutvalg)

Rødvin. Druer: 40% grenache, 30% syrah, 20% mourvedre, 10% cabernet sauvignon. Organisk dyrket. Lett fatlagret.

Moden dyp mursteinsrød farge. Pent sammensatt moden duft av kamfer, kanel, lær, plommer og kirsebær. Middels fyldig smak med varmende krydret fruktighet. Lang nyansert ettersmak.

Passer til: Storfe, småfe, lyst kjøtt, ost eller hygge.

Konklusjon: Moden og flott vin. Meget bra prislapp for en slik provencalsk kvalitet!

Nr 651 Cellier des Dauphins 2005 kr 93

Les Prod. Réunis, Rhône, Frankrike (Basisprisliste-Grunnsortiment)

Rødvin. Druer: Grenache og syrah med noe carignan, cinsault og mourvedre. Fatlagret.

Dyp purpurrød med rubinnyanser. Delikat duft av sorte og røde små bær, urter og krydder. Lett og elegant, frisk og fruktig vin med god fasthet. Bra fast ettersmak.

Passer til: Torsk, lyst kjøtt, pasta, pizza, lasagne, skinke, lam eller hygge.

Konklusjon: Gammel kjenning i ny drakt! Hvis det fortsatt er den gamle flasken ved ditt pol, men årgang 2005 er innholdet det samme som testvinen. Radikalt bedre og mer strukturert vin enn før!

Nr 10186 Rhodan Domaine Madagaskar 2005 kr 95,20

Chardonnier, Costières des Nîmes, Rhône, Frankrike (Basisprisliste-Grunnsortiment)

Rødvin. Druer: 60% syrah, 40% grenache. Organisk dyrket Ikke fatlagret.

Medium dyp blårød farge. Varm bæraroma av små røde og sorte bær med hint av urter.

Middels fyldig, fruktig og rund smak. Rund litt varm ettersmak.

Passer til: Småfe, svin, lyst kjøtt, pizza, pasta eller hygge.

Konkusjon: Snill, varm og rund vin som ikke skremmer noen!

Artikkeltags