Da er det praktisk å kjøpe inn det en trenger av mat, kanskje litt havets frukter, kanskje litt grillmat. Vær og vind spiller også inn.

Samme hva slags vær det blir passer det med en flaske Cava eller to, Spanias musserende budsjettvinner. God til sjømat, saltmat og slikt er den faktisk, selv om mange vil foretrekke den uten mat.

Noe annet som er så greit, så greit er en kartong med noe rødt og godt. Kjekk å ha hvis du ønsker noe saftig og bløtt på terrassen eller i båten, eller et passelig følge til grill og annen ganefryd.

Nr 45567 Kumala Cabernet Sauvignon Shiraz 2003 3 l kartong kr 299,90
Western Wines Ltd., Western Cape, Sør-Afrika. (Rød basisprisliste, hoved- og fullsortiment) Rødvin.

Druer: cabernet sauvignon, shiraz.

Cabernet-sauvignon-delen lagres kort tid på eik. Middels dyp rubinrød farge. Varm duft av solmodne bjørnebær og solbær med hint av bålrøyk. Middels fyldig, saftig, krydret vin med behagelig rundhet. Varm, men ikke for varm og lang ettersmak. Ganefryd? Ja visst!

Mat: Anvendelig vin som passer til alle typer rødt og hvitt kjøtt, gjerne grillet. Vinen passer også fin-fint til pastaretter og harde oster. Lettdrukket drikke uten mat.

Nr 41708 Stony Cape Ruby Cabernet Cinsault 3 l kartong kr 299,50
Batsberg Winery, Western Cape, Sør-Afrika. (Rød basisprisliste – fullsortiment) Rødvin.

Druer: ruby cabernet, cinsault. Ueiket.

Middels dyp blårød farge. Duft av banan og mørke bær, samt litt grønne blader. Lett til middels fyldig, ganske syrlig smak som minner om engsyre.

Varm ettersmak med tendenser til alkoholstikk. Spennende vin selv om den ikke akkurat er perfekt. Prøv den!

Mat: Fugl, svin, harde oster.

Nr 15066 Castell de Vilarnau, brut kr 89,50
Castell de Vilarnau, Spania. (Rød basisprisliste – fullsortiment) Musserende vin.

Druer: macabeo, parellada.

Lys gulgrønn farge. Typeriktige, små, pene bobler. Balansert duft av lyst landbrød, sitrus og eple. Ganske tørr, elegant fruktig og frisk smak. Bra ettersmak. En Cava verdig en 17.mai-salutt! Kanonkjøp.

Mat: Tar du fram skjellmat, laks eller ørret, eventuelt fenalår og fårepølse synger vinen. Uten mat er den leskende og god, rett og slett.

Nr 43039 Marqués de Monistrol, brut kr 72,90
Marq. de Monistrol, Catalonia, Spania. (Stathelle, Notodden, Porsgrunn og blå bestillingsprisliste) Musserende vin.

Druer: macabeo, xarello, parellada.

Strågul farge. Rikelig med små, pene bobler. Brød- og gjærdominert, noe ubehagelig duft. Tørr, lett og frisk smak. Kort ettersmak.

Billig er den, og grei nok. Dett var dett.