Gå til sidens hovedinnhold

Kongen av Beaujolais

Artikkelen er over 16 år gammel

Det er åpenbart at Trenel lager minst like gode viner, at Chateau des Jacques har høyere snobbefaktor, at Marcel Lapierre lager særere vare, men når det kommer til forholdet mellom pris, kvalitet og en stor portefølje fra hele Beaujolais, så er det ingen som slår Dubouef.

Også har mannen Frankrikes fineste vinnese og -gane. Når kremen av Frankrikes gourmeter er samlet til blindsmaking, stikker han av gårde med bestemannspremien gang på gang. Dermed er det en logisk følge at Dubouef er uvanlig opptatt av at vinene hans skal matche mat. De står da også perfekt til lette salater, grillet fisk og lyst kjøtt, og best smaker vinene lett avkjølt, mellom 12 og 14 grader.

Flower Power & Jeans

En kuriositet er at Georges designer sine etiketter selv. Blomsteretikettene kan få den mest hardbarka misantrop i god stemning, vil jeg tro, men hans hittil siste sprell på designfronten er helt ellevilt. Den godeste Georges har kastet seg ut i konfeksjonens forunderlige verden. Med Dubouef Syrah har mannen faktisk laget verdens første drikkeklare jeans!

Nr 34906 Dubouef Beaujolais Village 2003 kr 87,-
Georges Dubouef, Beaujolais-Villages-Frankrike. (Bestillingsprisliste)

Rødvin. Drue: gamay. Ueiket.

Rødfiolett farge. Typeriktig Beaujolais-duft av banan, bringebær og pære. Lett og elegant, frisk og fruktig smak med syrlig bringebærpreg. Behagelig ettersmak. Polets rimeligste Beaujolais er ukomplisert og forførende godt drikke!

Mat: Salat, grillet fisk, lette pastaretter. Deilig også uten mat.

Karakter: 6 vinglass

Nr 5759 Dubouef Fleurie 2003 kr 139,-
Georges Dubouef, Fleurie-Frankrike. (Vanlig prisliste)

Rødvin. Drue: gamay.Ueiket.

Rødfiolett farge. Deilig duft av blomster, bringebær og banan. Middels fyldig vin med mye frukt, lav syre og varm finish. Lang ettersmak. En vin for romantikere i alle aldre. Må prøves!

Mat: Kylling, kalkunbryst, skinke med asparges, salat, grillet fisk. Meget god uten mat også.

Karakter: 5 vinglass.

Nr 47359 Dubouef Syrah Jeans 2002 kr 98,-
Georges Dubouef, Oc-Frankrike. (Bestillingsprisliste)

Rødvin. Drue: syrah. Ueiket.

Rødfiolett farge. Duft av banan, solbær og kirsebær. Lett, tynn og syrlig på smak. Kort ettersmak. Syrah laget på Beaujolais-vis; med karbonmaserasjon, er ingen briljant idé. Hylende morsom etikett, men&

Karakter: 3 vinglass.