Underforstått: Noen mer eller mindre høytsvevende analyse av hvorfor prisene beveger seg sånn eller slik for klassisk Bordeaux har jeg ikke tenkt å begi meg inn på. Her er vinene!
Nr 13398 Chateau Haut-Gardère 2002 kr 159 (før kr 225,80)
Chateau de Fieuzal, Pessac-Léognan, Bordeaux-Frankrike (Rød basisprisliste - fullsortiment)
Hvitvin. Druer: sauvignon blanc, semillon. Fatlagret.
Lys gulgrønn farge. Super krydret stikkelsbær-, solbærblad- og mineralduft. Middels fyldig, konsentrert sitronpreget fruktighet med pent integrert eik og flott, lang mineralsk ettersmak..
Vellaget og veldig god er 2. vinen til Chateau de Fieuzal.
Mat: Hvit og rød fisk, skjell, ost.
Nr 47081 Chateau Mercier Cuvée Prestige 2000 kr 159,90 (før kr 193-)
Ph. Chety, Côtes de Bourg, Bordeaux-Frankrike (Porsgrunn og blå bestillingsliste)
Rødvin. Druer: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec. Fatlagret.
Svært dyp rødfiolett farge. Eikepreget duft med underliggende solbær- og blyantspissaromaer. Fyldig, fast smak med underliggende flott frukt og smeltede tanniner.
Lang, eikedominert ettersmak. Litt mindre eik, takk! Alt i alt likevel et meget godt kjøp.
Mat: Storfe, lam, sau, storvilt med fløtesaus.
Nr 32469 Domaine de la Solitude 2000 kr 176,90 (før kr 178,70)
Dom. De Chevalier, Pessac-Léognan, Bordeaux-Frankrike (Rød basisprisliste-Fullsortiment)
Rødvin. Druer: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Fatlagret.
Dyp rubinrød farge. Animalsk duft med innslag av bjørnebær, harpiks og kaffe. Middels fyldig, stram smak. Anisdominert ettersmak.
Flott nese, men for streng, tilknappet og anemisk smak.
Mat: Storfe, lam, sua, storvilt med fløtesaus.
Nr 20081 Chateau Branaire Duluc-Ducru 1999 kr 299,90 (før kr 390-)
Ch. Branaire, St.Julien, Bordeaux-Frankrike (Porsgrunn og blå bestillingsprisliste)
Rødvin. Druer: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc. Fatlagret.
Svært dyp rødfiolett farge. Først litt lukket og ung duft, men med slynging på glasset kommer flotte aromaer av solbær, kaffe, lær og sedertre.
Fyldig, konsentrert fruktighet med fløyelsmyke tanniner og lang, nyansert, mineralsk ettersmak. Rangert som 4.Cru i 1855- klassifiseringen.
Stor vin med svært lovende fremtid! Den holder 10 år til i en god vinkjeller.
Mat: Storfe, lam, kje, vilt, ost. Nydelig også uten mat.