I helga bør du ut på ski

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Man trenger ikke kjøre langt for å gå på ski i Telemark i helga.

DEL

I Grenland er det fortsatt lite som minner om midtvinter, men man må ikke veldig langt opp i høyden før forholdene er ypperlige for skigåing.

- FLOTTE FORHOLD

- På Svanstul er det 50 centimeter snå og flotte forhold. Siden det er meldt snø både fredag og lørdag kan vi glede skifolket med at hele løypenettet også prepareres på lørdag. Dette gjelder Huldreløypa, Svanstulflottene, Steinbruløypa og Lysløypa med tilførselsløype til Svanstul hyttefelt, sier Mette Sannerholt Andersen i Svanstul utvikling.

Som vanlig tilbys det nystekte vafler på «Fugleleiken», Telemark Turistforenings hytte midt i Huldreløypa. Nytt av året på Svantul er at Røde Kors har flyttet sin virksomhet og sanitetsvakt til Stjernehytta ved inngangen til alle skiløypene.

SNØ I MASSEVIS

På Gautefall så er det rapportert om 60 centimeter snø i terrenget, og i følge skisporet.no så er store deler av løypenettet kjørt opp i løpet av de 5 siste dagene.

På Gaustablikk så meldes det om gode forhold for langrennsski, og det er fra 80 til 95 centimeter snø i terrenget. Store deler av løypenettet ble kjørt opp med ferske spor fredag morgen.

I Rauland så mangler det ikke på snø. Derfra kan det rapporteres om 170 centimeter med snø i terrenget, og flotte forhold i løypene. De aller fleste løypene blir preparert fortløpende, melder skisporet.no.

Fra Lifjell kan det også meldes om flotte forhold. Snømengdene i terrenget varierer fra 60 til 90 centimeter. 80 kilometer med langrennsløyper er klare.

Værvarsel for Telemark i helgen:

Fredag:
Sørøstlig bris, i kveld nordøstlig frisk bris på kysten. Skyet eller delvis skyet. Enkelte snøbyger, til dels sludd nær kysten.

Lørdag:
Nordlig frisk bris utsatte steder, liten kuling på kysten. Utover dagen litt snø, vesentlig i østlige områder.

Artikkeltags