– Vi har vanvittig dårlig økonomi

Artikkelen er over 5 år gammel

Svarstad skisenter hadde bare 17 åpne dager i vinter. Det har gjort situasjonen svært kritisk.

DEL

– Vi har vanvittig dårlig økonomi. Du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det har vært et dårlig år, og at det derfor er kritisk, sier daglig leder Harald Årsbog til Østlands-Posten.

Skisenteret unngikk et konkursbegjæringsmøte i Larvik tingrett mandag, etter å ha kommet til enighet med Gjensidige Forsikring. Nå er de helt avhengig av å komme til enighet med alle kreditorene. Det har daglig leder Harald Årbog et godt håp om å få til.

– Jeg tror at alle dem som vi skylder penger er inneforstått med at det ikke mye å hente på å slå oss konkurs nå. Derfor håper vi å få til en avtale med alle.

Måtte forhandle om utsettelse i fjor

Årsbog og styret i Svarstad skisenter må rett og slett ut og be leverandørene om «pent vær».

– Vi har ikke vurdert hvordan vi skal angripe dette på et styremøte, men med to slike vintre på rad har vi fått et vanskelig utgangspunkt, sier Årsbog.

Skisenteret har gått med underskudd siden knallårene i 2009 og 2010, da driftsresultatet viste store pluss, skisenteret satte opp egen buss og det var 1.000 besøkende på en dag. I 2013 var de røde tallene på nesten 550.000.

2014-tallene er ikke ferdige, men i fjor måtte Årsbog og Co. forhandle fram en avtale om utsettelse med kredtorene.

Nå blir 2015 kanskje like ille, etter en åpning i slutten av januar, og en svært kort sesong. Med en utsettelse av betalingene fra året før, blir utfordringen dobbelt så stor.

– 2014-tallene var mye verre enn året før, og nå ligger vi an til noe lignende i 2015. Vi har en god egenkapital, men vi har ikke penger. Om de verdiene vi har er verdt noe med to slike vintre er jo også noe som må vurderes.

– Ingen i skimodus

Bare barnebakken og den største bakken kunne holde åpent i Svarstad denne vinteren. Det var imidlertid vanskelig å trekke skiinteresserte til Lardal kommune.

– Når det er bart i alle byene, forsvinner hele grunnlaget vårt. En ting er om de skjønner at det likevel kan være skiforhold i Svarstad, men de er ikke i modus for å stå på ski når de allerede heller tenker på båtpuss, sier Årsbog.

Han har kontakt med andre skisenter på Østlandet, og mange opplever det samme som Svarstad.

– Det er ikke bare vi som sliter, de øvrige som ligger i lavlandet har ikke de beste tallene i år. Det er en kjedelig situasjon, både for dem som helst vil gå på ski og for oss, avslutter Harald Årsbog, som eier 62 prosent av aksjene i skianlegget.

Artikkeltags