Vil ha vinmonopol vegg-i-vegg med Biltema

RETT PLASS: - Kjørbekk ved Biltema er rett sted for Grenlands nye vinmonopol, mener Hans A. Rønning i Kjørbekk & Rødmyr interesseorganisasjon.

RETT PLASS: - Kjørbekk ved Biltema er rett sted for Grenlands nye vinmonopol, mener Hans A. Rønning i Kjørbekk & Rødmyr interesseorganisasjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Kampen om å få Vinmonopolet hardner til. - Kjørbekk er best for folk flest, og gjerne ved siden av Biltema, reklamerer Kjørbekk-leder. Vinmonopolet følger med.

DEL

Det er Hans A. Rønning som uttaler seg på vegne av Kjørbekk. Han er daglig leder av Kjørbekk & Rødmyr interesseorganisasjon (KRIO).

Bakgrunnen for utspillet er at bystyret i Skien i forrige uke bestemte seg for at vinmonopol nummer to bør få plass i områdene Gråtenmoen og Kjørbekk.

Midt mellom to byer

- Men poenget er jo at kommer det et vinmonopol til Kjørbekk, så vil det være midt mellom Skien og Porsgrunn, det vil si at vi i praksis snakker om et vinmonopol nummer tre i Grenland, sier Hans A. Rønning.

Han mener Gråtenmoen-alternativet har fått for mye oppmerksomhet.

- Kjørbekk er best. Kortere reisevei til en butikk alle bruker fra tid til annen vil også begrense utslippene og frigjøre belastning på veiene våre.

Gamle Trio fabrikker

Stedet han konkret peker ut er, i samarbeid med næringsdrivende på Kjørbekk, Kjørbekkdalen 4, der Biltema, Sparkjøp og Kiwi er i dag, det vil si i lokalet til gamle Trio fabrikker.

Et annet alternativ er et utsalg i det prosjekterte bygget Grenland handelspark øverst i Kjørbekkdalen.

Rønning har vært i kontakt med eierne av bygningen, og de mener dette er et godt forslag. Kontakt med Vinmonopolet er opprettet, og mer informasjon om et slikt prosjekt vil bli sendt til selskapet.

Gråtenmoen slår tilbake

Torkell Mosebø i Mosebø eiendom på Gråtenmoen mener at Gråtenmoen er det naturlige sted for nytt Vinmonopol i Skien.

- Vi er i ferd med å modernisere i vårt område, og jeg er sikker på at både kunder og politikere er overbevist om at Gråtenmoen er det rette.

Han legger til at pol nummer to er ment å være et sekundærpol knyttet til det opprinnelige polet på Lie:

- Det er derfor vi kan tilby riktig størrelse og beliggenhet for dette.

Begge kan bli med videre

- Vi er i kontakt med både Gråtenmoen og Kjørbekk, slik vi er det med 200-300 andre aktører, understreker pressesjefen i Vinmonopolet, Jens Nordahl, og viser til at mye avgjøres i midten av november.

- Kan det tenkes at styret lager et vedtak der begge steder på en måte vil konkurrere videre?

- Jeg kan ikke utelukke noen ting. Beslutning blir uansett grundig begrunnet, og alt holdes åpent.

- Kan du gi noen råd til de som representerer Kjørebekk og Gråtenmoen?

- De må sende oss all relevant faktainformasjon, som de mener beskriver aktivitetsnivået på stedet. Å etterprøve dette er greit for oss.

Artikkeltags