Gå til sidens hovedinnhold

Derfor blir E134 stengt på søndag

Artikkelen er over 2 år gammel

VINJE: Søndag 11. mars arrangerer sokneprest Tor Eivind Erikstein i Vinje folkemøte, fakkeltog og gudstjeneste for trafikktrygghet på strekningen Vinjesvingen til Åmot.

Hyttefolk på vei fra Vågslid og østover må belage seg på ha is i magen i rundt 15 minutter på søndag. Rundt klokken 17.30 blir nemlig veistrekningen fra Vinjar til Vinje kirke befolket av folk i alle aldre med fakkel. Blant fakkelbærerne er årets konfirmanter.

– Strekningen fra Vinjesvingen til Åmot er en veldig, veldig stygg strekning hvor vi har hatt mange ulykker opp igjennom årene. Vi vet at det blir bedre etter hvert og at det jobbes for ekspressvei, men det er langt fram i tid, sier Tor Eivind Erikstein.

Folkemøte

I forkant av aksjonen blir det folkemøte på Vinjar. Med på laget er Liv i Vinje, innsatspersonell, brann, ambulanse, psykososialt kriseteam, bilbergere, brøytere og andre folk som har oppgaver tilknyttet E134.

– Vår bekymring er at trafikken på veien øker og da øker også de antall ulykker på de utsatte punktene på denne strekninga. Kirken ønsker å jobbe for å få ned ulykkene der liv går tapt. Vi skal heller ikke glemme de som blir ramma i de mindre ulykkene. Det blir bare notiser når det er her oppe hos oss, men det ligger mye dramatikk i det for de som blir ramma, sier Erikstein.

Han håper markeringen vil ha en symbolsk effekt både for deltakerne og folk som ser fakkeltoget fra bilen.

– Kanskje det får dem til å tenke seg om og kjøre litt mer forsiktig neste gang de passerer området, avslutter Erikstein, som oppfordrer alle som kan til å delta i markeringen.