Det bekrefter varaordfører i Skien, Trond Ballestad.

En representant for departementet formulerte ministeravslaget slik via e-post: "Statsråden takker for henvendelsen, men har dessverre ikke mulighet til et besøk".

En bekymring for politidekningen

Utgangspunktet for saken er at ordføreren 3. mars inviterte justis- og beredskapsminister Monica Mæland til å komme til Skien. Det handlet om å orientere rundt kommunens bekymring for politidekningen i området.

- På grunn av utskiftninger og nå til slutt korona har det ikke vært mulig for oss å få klarhet i om invitasjonen vil bli imøtekommet fra Justisdepartementet. Rett før sommeren ble det purret på denne henvendelsen og da kom svaret at ministeren ikke hadde anledning til å komme. I stedet ble vi invitert til Oslo for å ha et møte med statssekretæren nå i høst. Vi har takket ja til et møte, og det vil bli gjennomført digitalt - teams, informerer Ballestad.

Vil gjenta invitasjonen

På møtet vil den konkrete saken være skjevfordeling, slik skienspolitikere ser det, når det gjelder antall politistillinger i distriktet.

- Vi kommer også selvsagt i møtet til å gjenta vår invitasjon om at ministeren bør avlegge oss et besøk slik at vi kan i direkte kontakt med ministeren vise hva vår bekymring går ut på. Håper selvsagt at vi får til et fysisk besøk, slik at flere kan få mulighet til å gi uttrykk for situasjonen.

Det er statssekretær Thor Kleppen Sættem representantene fra Skien kommune får anledning til å ha møte med. Det vil sannsynligvis skje i første halvdel av september.