Dette kommer fram i et brev sendt fra Hedda Foss Five, ordføreren i Skien, tidligere i måneden: «Invitasjon varaordfører Lulå».

Han heter Fredrik Hansson.

Jobber aktivt med Google

Foss Five kommuniserer:

– Jeg håper du har anledning til både å delta på Industriukas åpningsdag mandag 30. mai 2022 og på Skien kommunes separatarrangement på kvelden samme mandag og på formiddagen tirsdag 31. mai 2022.

– Som du kanskje er kjent med har vi jobbet aktivt i flere år med å få til en stor datasenteretablering i vår kommune, og vi var svært stolte når Google annonserte at de hadde kjøpt en enorm tomt i vår kommune på nær 2000 mål sommeren 2019. Kommunen jobber aktivt for å få Google til å komme fram til en positiv investeringsbeslutning og forhåpentligvis starte bygging av det første hyperscale datasentre i Norge i vår kommune.

Video av tomta i Skien tatt i fjor:

Vil ha presentasjon

Foss Five er klar på at hun ønsker seg en presentasjon av hva slags verdiskapning Metas (Facebook) etablering av datasenteret i Luleå har vært. Spesielt nevner hun at et åpent næringslivsmøte legger til rette for det.

Hun avslutter brevet med at hun vil bli bedre kjent med varaordføreren og dele erfaringer når det gjelder industri- og næringsutvikling.