Gå til sidens hovedinnhold

Vil sikre handelen i inn- og utland

SKIEN: Kan handel nasjonalt og internasjonalt blir sikrere og mer effektiv? Grenland næringsforening er på sporet i sin sammenslåing med Skien handelskammer.

Det bekrefter Mette Sannerholt Andersen, daglig leder av Grenland næringsforening.

Sammenslåingen skjedde 1. januar 2021 og fra 1. april ble handelskammertjenesten utført av Grenland næringsforening, avdeling Grenland Chamber of Commerce.

– Grenland næringsforening er i god vekst, selv midt i koronatid, og har fått 30 nye medlemsbedrifter siden i 1. kvartal, opplyser Andersen.

Korps og travløp

En følge av sammenslåingen er at en ansatt vil ha spesifikt ansvar for handelskammertjenestene.

– Tjenestene vil være lett tilgjengelige og kan være raske og ekspeditte overfor kundene, noe som er viktig og nødvendig når varer og tjenester skal raskt over landegrenser, bekrefter Andersen.

I hovedsak er det aktuelt for bedrifter som har behov for sertifisering av dokumenter i forbindelse med eksport til hele verden.

– Likevel er det også slik at den «jevne mann og kvinne» vil kunne få utstedt carneter i forbindelse med for eksempel korps som skal ha med sine instrumenter på reise eller hester som skal kjøre travløp i andre land.

Regionen og utlandet

Andersen opplyser om at Grenland Chamber of Commerce er en av over 12 000 handelskamre verden over og ett av 14 handelskamre i Norge.

– Våre nærmeste handelskamre er Arendal, Kongsberg og Drammen, og vårt primære serviceområde vil være Vestfold og Telemark.