Vil låne ut sykler for å få barn ut i friluft

– I krisetider som nå, er det viktig at barn ikke blir isolerte, sier Michel Fouler (60), styreleder og daglig leder i På sykkel i Telemark, som i samarbeid med Bypakke Grenland, tilbyr å låne ut sykler til barn som enten ikke har sykkel eller som har sykkel som er ødelagt.

DEL

Når sikkerhetstiltakene fra Helsedirektoratet har slått ned på de fleste fritidsaktiviteter, er det ikke stort å gjøre utendørs for de unge. En underorganisasjon av På sykkel i Telemark, Alle barn sykler, driver vanligvis med sykkelopplæring av barn fra 4. til 10. klasse, men nå som alt er avlyst, står 80 sykler ubrukt i kjelleren på Kjølnes ungdomskole. Michel vil nå låne ut disse syklene til barn som trenger å få kommet seg ut litt.

– Barn og unge i Grenland er de som bruker sykkel mest til skole og fritidsaktiviteter, sier Michel. Med denne utlånstilordningen håper han å hjelpe barn som er isolerte eller mangler nettverk der de bor.

– Sykling er en fin aktivitet å gjøre sammen. Og med sykler har man jo en naturlig avstand allerede, sier Birgitte Finne Høifødt (59), kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Grenland.

Nyreparerte sykler

– Mange har jo sykkel, men mange har også sykkel som er ødelagt, sier Birgitte. Utlånstilordningen er til for at barn som ikke har egen sykkel eller som har sykkel som ikke fungerer. Syklene som Alle barn sykler har på lager derimot, er i i god stand takket være elevene på Kjølnes ungdomsskole.

Syklene som står på rekke og rad i kjelleren på Kjølnes, er nyreparerte av elevene. I 6 timer hver uke har de sykkelverksted som valgfag, der de lapper og smører og strammer sykler. Programmet driftes av "I bike Kjølnes"-prosjektet til På sykkel i Telemark.

Artikkeltags