Det forteller fungerende CEO ved DNV Imatis, Per Edvard Heyerdahl, til TA.

Som følge av Ukraina-krigen er flere millioner mennesker på flukt, og de første flyktningene har ankommet Skien og Porsgrunn. Heyerdahl forteller at det har gjort inntrykk å se situasjonen utspille seg.

– Jeg tror det er gjengs at Norge generelt er preget av Ukraina-situasjonen. Når det nå kommet flyktninger hit så blir det veldig nært.

Vil komme i kontakt med IT-utviklere

DNV Imatis er en av de mest kjente leverandørene av digitale helsetjenester. Selskapet ønsker å bidra med det de kan, og er derfor ute etter å få ukrainske IT-utviklere ut i jobb.

– Ukraina har fostret mye kompetanse innen IT, og vi ønsker å bli satt i kontakt med ukrainere som har faglig bakgrunn innen systemutvikling, forteller Heyerdahl.


De skal nå få i gang en dialog med UDI og NAV, og håper rekrutteringen starter fortløpende.

Når håper dere å få de første ut i jobb?

– Jeg håper det står noen utenfor her med CV-er i løpet neste uke. Ingenting hadde vært bedre enn det, sier Lars Inge Graver, VP Operations.

– Men svaret er at vi vet ikke. Vi vet ikke omfang og ikke når. Vi har bare sagt at vi er klare og er villige til å bidra, legger Heyerdahl til.

LES OGSÅ: Bestemmer seg snart om ukrainske flyktninger

– Kan ikke måles i kroner og øre

Selskapet består av 70 ansatte og har hovedkontor i Porsgrunn. Både Heyerdahl og Graver håper det er noen ukrainere i regionen som kunne hatt glede av tilbudet. De tror at det også vil kunne påvirke organisasjonen positivt.

– Kanskje vi får null, kanskje vi får tre - hvem vet. Det blir spennende å se, sier Heyerdahl.

– Det vil gi oss mye som organisasjon som ikke kan måles i kroner og øre, legger Graver til.


Heyerdahl understreker at de er løsningsorienterte når det kommer til ansettelsens varighet og oppsigelsestid. Samtidig vil de legge til rette for fleksible arbeidstider og arbeidssted for å imøtekomme utfordringene det kan være for de mange berørte mødrene som er her alene.

– Vi skjønner at de ikke er her for å jobbe, og at de er på flukt. Vi må være bevisst på at dette er midlertidig. Vi ønsker å bidra slik at de får gjort noe annet, og alt ikke bare er trist, sier Heyerdahl og legger til:

– Drømmescenarioet er at det kommer noen og vi kan ha en gladsak om tre måneder om hvor bra dette har vært. Det vil tiden vise, sier Heyerdahl.