Gå til sidens hovedinnhold

Vil dra e-sporten videre sammen med Odd

SKIEN: TA viser stadig mer sport. Nå nærmer det seg en ny sesong med e-sport. Odd og TA ser på muligheten for å utvikle satsingen videre.

Interessen for e-sport har eksplodert – også i Norge og Telemark. Det startet med fotball og FIFA, naturlig nok. Odd var først ute av de norske klubbene med eget Pro Club-lag i september 2019. Siden har det blitt suksess i både Champions League og den danske cupen – blant annet.

To nye spill

Så ble de med i eserien og nå satser de videre med egne spillere i både formel 1 racing og Rocket League.

Mens formel 1 sier seg selv, er Rocket League mer ukjent for mange.

– Det har tatt helt av. Du spiller inne på et lukket stadion. Med biler, som blant annet kan hoppe, handler det om å få ballen i mål, sier Gaute Seip, daglig leder i Odds satsing på e-sport.

Formel 1 er også nytt denne høsten.

– Det blir som en simulator med ratt og pedal - og så er det veldig vanskelig. Én feil og du er fort ute, legger han til.

Les også

Hevder Odd står i veien for overgang: – Trodde de skulle være mer samarbeidsvillige

Gaute Seip og Mario Vasquez er pådriverne. Nå jobber de for å få med flere sponsorer.

– Men det er ikke så lett for en barnevernspedagog og en kunderådgiver, men vi prøver å få opp interessen og håper et samarbeid med TA kan dra det videre. Vi har egentlig nok spillere nå, men vi er alltid åpne for nye talenter. Og så har Odd sagt at det vi får inn av sponsorkroner, kan vi beholde, forteller Seip.

Mulighetene er enorme og spillene mange. Odd har derimot kommet med ett klart krav.

– Det vi skal satse på skal være sportsrelatert og vi skal ikke gjøre noe med skytespill, sier han.

– Du er familiefar i full jobb, hva er det som driver deg?

– Det er i alle fall ikke penger, for til nå har vi ikke tjent noe på dette. Det er nok heller det at jeg ikke aldri har vokst fra det å spille. Nå er jeg 39 år og det er fortsatt veldig gøy – spesielt når vi representerer Odd og har organisert oss bra og så har det bare balla på seg, smiler Gaute Seip.

Per Otto Romøren i Odd har tidligere fortalt at skiensklubben også satser på barn og unge i e-sportssammenheng. I høstferien skulle de arrangerer e-sportsskole, men den er utsatt på grunn av koronasituasjonen. Planen er å få det til når verden blir normal igjen.

Les også

Her skal Dennis (19) nyte den korte ferien, men én ting er usikkert: – Jeg venter i spenning

Store summer

Fredrik Reinholt (19) ble i juli presentert som den ferskeste FIFA-spilleren til Odd. Kompisen Henrik Støhlmacher (19) kan bli det neste.

Målet er å ha tre spillere når eserien starter opp igjen i november. Den nye utgaven av FIFA lanseres 6. oktober.

E-sport har for lengst blitt en pengemaskin – både for spillselskapene og flere av de beste spillerne. Pengepremier er en ting, men det ligger også mye i det å streame og by på seg selv når de spiller. De beste tjener stort.

Eserien er den offisielle norske e-sportsligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball med Good Game AS som turneringsoperatør.

I forrige sesong kjempet de om en premiepott på 250 000 kroner og Global Series-poeng. I tillegg kommer abonnenter og seere som donerer penger for å se de beste spille og underholde. Her kan det ryke både kontroller, bord og pulter.

– De dårligste av de beste tjener nok 25 000 i måneden, har Mario Vasquez tidligere fortalt TA.

– Vi ser at dette også er med og skaper interesse rundt Odd. Klubben får nye medlemmer og en større tilhengerskare.

Helga 9.- til 11. oktober samles Odd-spillerne på Skagerak arena. Da skal det spilles og trenes i to døgn.

– Vi tar med oss soveposer og madrasser og blir der fra fredag til søndag, smiler Seip.

– Vi har mange som ser på – og håper nå på enda flere nå som vi er på vei inn i en ny sesong, avslutter Gaute Seip.