Ørn-løperen hadde forventet å gå seg til kvartfinalene i klassisksprinten som innledet langrennssesongen fredag. Etter å ha blitt nummer 33 i prologen måtte han imidlertid pakke sammen utstyret og rette blikket mot lørdagens 15 kilometer.

-Det ville seg tydeligvis ikke. Det er rart. Jeg vet ikke hva som gikk galt. Jeg har egentlig ikke noen særlig god forklaring på hvorfor det ikke gikk fortere, sa Gunnulfsen etter målgang.

Fra startnummer 39 kom han i mål godt inne blant de 30 som gikk videre, men vel framme i pressesonen lå han på den utsatte 30.-plassen.

-Det er vel noen igjen, så det er vel bare å pakke sammen og dra. Det er det ingen tvil om, sa Team Telemark-profilen og fikk rett.

Blir eldre

Hvorfor det ikke ville seg i sesongens første renn, var det verre å sette ord på.

-Dette er første gang jeg går en klassisk sprintøkt siden i mars. Det er nok medvirkende, men samtidig trente jeg ikke så mye på det da heller, men vant likevel en prolog i norgescupen forrige sesong, resonnerte Gunnulfsen.

Sesongoppkjøringen har det ikke vært mye å utsette på, men kanskje hadde 26-åringen godt av en skikkelig gjennomkjøring.

-Jeg har liksom ikke fått hatt de jækla harde øktene inn mot sesongen ennå. Jeg pleier for så vidt ikke å trenge dem, men jeg blir eldre, vet du. Det er ikke bare å våkne opp om morgenen i toppform lenger, smilte Ørn-løperen – og oppsummerte fredagen slik:

-Nei, dette var kålrabi, så får vi satse på at det blir indrefilet i morgen.

Lørdag fortsetter åpningshelgen på Beitostølen med 15 kilometer klassisk. Det skal passe 26-åringen meget godt. Håpet om en framskutt plassering der er i høyeste grad berettiget.

Ikke betenkt

Fredagens sprint gjorde heller ikke Gunnulfsen ekstra betenkt med tanke på egen form.

-Kroppen var ikke dårlig, og det er derfor jeg ikke har noen god forklaring på dette. Jeg følte meg egentlig bra. Det kjentes også ut som jeg hadde gode ski, sa Ørn-løperen.

Målet denne vinteren er å melde seg på i kampen om å få gå flere verdenscuprenn. Den kruttsterke åttendeplassen på femmila i Holmenkollen sist vinter ga naturlig nok mersmak.

Kanskje kommer det snart nye muligheter til å måle krefter med verdenseliten. Verdenscuprennene på LIllehammer 7. og 8. desember er første sjanse. Der har Norge nasjonal kvote og kan stille med 15 løpere.