– Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Artikkelen er over 3 år gammel

Velkommen til TAs tv-serie om troende Telemark. Her får vi møte både ikke-troende og folk som har valgt en ramme rundt troslivet sitt som er ganske uvanlig i Norge.

DEL

Vi har vært hos Humanetisk Forbund i Kragerø, hos muslimene i Vinje, hos katolikkene i Porsgrunn, hos Smiths venner i Bamble og hos adventister, mormonere og pinsevenner i Skien. Og vi har vært hos Inger-Lise Øystese som er solid plassert i statskirken i Langesund.

Gjennom opptakene i høst har jeg fått en dyp respekt for ulike former for tro. Og også for dem som har valgt å bare tro på seg selv og det gode i mennesket. 

I dag får vi altså møte Inger Lise Øystese. Hun er et av de mest imponerende menneskene jeg har møtt gjennom de over 30 årene jeg har jobbet i pressen. Hun er alvorlig syk - og strever med sykdommen, men bruker hver ledig time av dagen for å gjøre noe bra for andre.
Hun driver sangkor i Langesund kirke, har fulgt opp jentene og guttene omtrent siden de var født. Hun er aktiv på mange plan og holder trofast tak i troen sin. I sitt daglie forhold til Gud.

Inger Lise Øystes stråler av godhet og omtanke for andre - og er rett og slett et fantastisk flott menneske. Møt henne i videoen øverst i saken.

Artikkeltags