– Det blir lys over alt, sier Tore Hammersmark, og lover en feiende flott julegateåpning med nisse og folkefest kommende lørdag.

Dobbelt så mange

Selv om det snakkes om strømpriser og sparing, skal det likevel ikke spares på belysningen i sentrum fram mot jul.

– Det blir lys over alt, verken mer eller mindre. Det blir den belysningen vi har hatt de siste årene, sier Tore, men legger til at de drar på med noen ekstra juletrær i år.

– I fjor hadde vi vel en 30–35 trær rundt om i sentrum. I år blir det iallfall det dobbelte, smiler han, som håper å se mange på julegrantenningen lørdag.

– Vi starter på Lietorvet, vandrer gjennom Lietorvet og ned mot Handelstorget. Og først i toget går Skiens skolemusikk, så det blir liv og røre.

– Like om hjørnet

Han forteller at det i fjor sikkert var 5000 personer som fulgte julegrantenningen, og håper de greier å matche det også i år.

– Ordføreren kommer og lager litt liv fra scenen og julenissen kommer ned fra taket i stigebil fra brannvesenet, så det blir garantert mye morsomt i byen den dagen. Og det trenger vi jo nå om dagen, litt lys i hverdagen. Det er generelt stille i gatene, så nå håper jeg vi greier å dra på skikkelig, sier Hammersmark, som har tro på at julehandelen er like om hjørnet.

– Julehandel blir det uansett om folk må spare eller ikke. Det blir jul, og det blir julehandel, og vi har jo også julemarked på gang også.

Omvendt

– 10. desember blir det julemarked med 30 utstillere og masse gode tilbud for de som venter med julehandelen til da.

– Og det blir Bynatt den 14. desember.

– Og julenissen?

– Det er Omvendt julenisse som sørger for juleposer til barna.