Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må snakke litt om prioriteringen av vaksine

Ja alle har vi en mening om hvem som burde vært prioritert først, men noe av det som gjøres i dag henger jo ikke på greip.

I månedens utgave av Sykepleien står det ”Helse Sør-Øst insisterer på at ledere uten pasientkontakt ikke skal prioriteres for covid-19-vaksine hos dem.

Likevel har minst 260 slike ledere, og dessuten fire administrerende direktører, fått vaksiner fra helseforetakenes kvoter.“ Det sier jo nok om grådigheten, og frekkheten til disse personene! 260 stk! Absurd!

I lokale media florerer det nå med nyheter om utbrudd. Damefester, russefester og ja, skal vi kalle det rusfester?Hver eneste dag håndterer Politiet vårt covid smittede rusmisbrukere som bryter isolasjon, samt russ som fester i 100 tall. Vi kan kanskje si at den kohorten er litt vel stor til å kalle det en kohort?

Barnehageansatte og lærere står hver dag på en uriaspost med grupper som ikke klarer å holde avstand. Hva har disse profesjonene av beskyttelse? Vi er i en pandemi som har rammet hele verden!

Det snakkes mye om næringslivet - og nettopp - om vi ikke får bukt med smitten nå, så går det ut over næringslivet. Så nå må folket begynne å holde seg hjemme igjen, slik som i mars i fjor. Andre byer åpner igjen, men vi må stenge. Fordi vi tok så lett på det. Fordi vi åpnet for tidlig og kanskje fordi vi ikke bryr oss lenger?

Tilbake til Politiet vårt, de som holder gatene våre trygge. Kjenner du en politibetjent som har fått vaksinen? Jeg vet ikke om en eneste en, og ja, da tenker jeg på disse heltene som patruljerer i gata på dag, kveld og nattestid. De som nå er ute og henter inn rusmisbrukere som bryter isolasjon og karantene fordi lystene meldte seg. Ja de som tar med seg disse smittede personene vekk fra gatene og inn i arresten (som ganske sikkert ikke er laget for å fungere som isolat), og som så må hjem til familien sin og håpe på at de selv ikke har blitt smittet.

Ja jeg kjenner jeg blir sint. Å utsette noen for smitte når du vet du har covid er så egoistisk som det kan få blitt, og det å omgås så mange samtidig er en risikosport. Jeg kan vel bare tenke meg hvilket utstyr Politiet har til å håndtere smittede personer, jeg tviler på at det er samme utrustning de har på intensiv avdelingen. Dog burde det jo vært det, da personene Politiet møter på er mye mer sannsynlig å smitte videre.

Nå må vi åpne øyene og få vaksinert personellet som tar vare på landet vårt! Er det noen som har tenkt på dette før? Det virker jammen ikke slik.

Nå må vi åpne øyene og få vaksinert personellet som tar vare på landet vårt!

Hvor står altså politiet, barnehageansatte og lærere i rekken når det gjelder vaksineringen? Kan du fatte og begripe? Barnehageansatte og lærere som trøster våre barn, som holder rundt dem og hjelper dem store deler av dagen. De har ikke blitt vaksinert. For all del, skulle barnehagene og skolene stenge helt ned hadde vel den totale situasjonen blitt betraktelig verre. Tilbake til poenget, kjære Norge, åpne øynene og få fart på vaksineringen av de som står i utsatte posisjoner.