Det lover Mette Gundersen, sjef for by- og stedsutvikling i Skien kommune.

Hun deltok på pressbriefingen i kommunens regi sist torsdag, der også ordføreren var med, og det ble meldt at det ikke hadde blitt noen nye smittede siste døgn.

Byggesaker og reguleringer

– Det er viktig for oss at næringsliv og innbyggere får tydelig beskjed om at det jobbes hardt med byggesaker, utviklingssaker og reguleringer, sier Gundersen.

– Aktivitetsnivået er høyt, selv om det jobbes på hjemmekontor, og vi har fokus på å sørge for at den positive utviklingen går sin gang. Det er ingen grunn til ikke å ta kontakt med kommunen om en har ting en vil ha gjort.

Hun kunne dessuten melde om et innholdsrikt sakskart i det neste utvalgsmøtet, slik at de folkevalgte får nok å ta stilling til.

Er spent

Ordfører Trond Ballestad mente det kanskje var nærmere 30 prosjekter kommunen var i gang med på ulikt vis til en verdi av flere titalls millioner kroner, og han pekte på betydningen av at kommunen var på offensiven for å holde aktiviteten oppe. Han var i tillegg spent på de ulike økonomiske pakkene som de statlige myndigheter har på gang.

– Men vi registrerer også en arbeidsledighet hos oss på nærmere 10 prosent, og det er bekymringsfullt naturligvis.

– Hva synes du om innbyggernes atferd under krisa?

– Innbyggerne våre har vist ansvar og fulgt kravene fra myndighetene. Det er ingenting å utsette på dem.

Gundersen gjorde for øvrig oppmerksom på at det er laget en film som viser byggeperioden på Landmannstorget fra august 2019 til mars 2020, den er å finne på You Tube.